Η Computex 2016 βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη μπορούμε να πούμε ότι η ανακοίνωση του Zenbo, του οικιακού ρομπότ από την Asus, αποτελεί ένα από τα highlights της φετινής έκθεσης.

Μπορέσαμε να δούμε από κοντά το Zenbo στον εκθεσιακό χώρο της Asus στην Computex αν και για την ώρα η εταιρεία δε δείχνει να είναι έτοιμη στο να προχωρήσει σε μια πιο ανοιχτή επίδειξη του οικιακού ρομπότ της, περιορίζοντας την εμφάνιση του σε τρεις μίνι επιδείξεις για το κοινό κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο, με τον εκθεσιακό χώρο της Asus να συγκεντρώνει αρκετό κόσμο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

 

 

Ως πρώτη εντύπωση, μπορούμε να αναφέρουμε το μέγεθος του Zenbo το οποίο είναι αρκετά μεγάλο, ενώ θυμίζει το γνωστό ρομπότ Wall-E από την ομώνυμη ταινία. Κατά την παρουσίαση η οποία έγινε στο στυλ μίνι συνέντευξης, το Zenbo συστήθηκε στο κοινό ενώ ανέλαβε διάφορες εργασίες όπως το άνοιγμα της τηλεόρασης αλλά και το streaming ταινιών.

 

Το Zenbo αντιδρά σε συγκεκριμένες φωνητικές εντολές όπως και οι ψηφιακοί βοηθοί των smartphone μας ενώ πριν από κάθε εντολή, πρέπει να εκφωνηθεί η εντολή «Hey Zenbo». Πάντως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρκετές φορές το ρομπότ δεν μπόρεσε να ακούσει το χειριστή του, κάτι που όπως μας εξήγησαν στελέχη της Asus οφείλεται στο θόρυβο που υπάρχει στο χώρο, με τα πράγματα να είναι αναμενόμενα πολύ καλύτερα μέσα στο χώρο του σπιτιού.

 

Άλλες εργασίες που ανέλαβε ο Zenbo ήταν η εμφάνιση των φωτογραφιών σας στην τηλεόραση, η διαχείριση των έξυπνων συσκευών μέσα στο σπίτι αλλά και να χορέψει κάτω από τους ήχους των αγαπημένων σας τραγουδιών, με τα ενσωματωμένα φώτα που διαθέτει στις ρόδες να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα. Ο χώρος της παρουσίασης ήταν δομημένος ως το εσωτερικό ενός σαλονιού όπου το Zenbo αναμένεται να έχει έντονη παρουσία. Ένας άλλος χώρος σύμφωνα με την Asus είναι η κουζίνα, με την εμφάνιση στην οθόνη των συνταγών που θα του ζητήσετε.

 

DSC02459.jpg


Η Asus ετοιμάζεται να κάνει σύντομα διαθέσιμο το SDK προκειμένου οι προγραμματιστές να προχωρήσουν στην ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών, επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες του Zenbo. Πάντως κρατήστε μικρό καλάθι σε ότι αφορά τη φετινή κυκλοφορία του Zenbo τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή αγορά, με τα στελέχη της εταιρείας να μην έχουν να πουν κάτι συγκεκριμένο πέρα από την τιμή η οποία έχει ανακοινωθεί στα $599.