Η ASUS επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να μειώσει τις τιμές των καρτών γραφικών της έως και κατά 25%.

Σε σχετική δήλωση μέσω ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένας εκπρόσωπος της Ταϊβανέζικης εταιρείας πρόσθεσε ότι οι μειώσεις τιμών θα εφαρμοστούν τόσο στα entry-level, όσο και στα mid-range και high-performance μοντέλα GeForce RTX με τις μειώσεις στις τιμές να αποτελούν αποτέλεσμα περικοπών στους δασμούς στις εισαγωγές -στις Ηνωμένες Πολιτείες- από την Κίνα.

«Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης άρσης δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα στις οποίες προχώρησε το Γραφείο Εμπορικού Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών, οι gamers και οι ενθουσιώδεις με την τεχνολογία υπολογιστών χρήστες θα δουν χαμηλότερες τιμές στις κάρτες γραφικών της σειράς ASUS GeForce RTX 30 Series από την 1η Απριλίου του 2022» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ASUS στην ιστοσελίδα Toms Hardware

Η ASUS είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές καρτών γραφικών στον κόσμο. Κατασκευάζει και εμπορεύεται πολλές κάρτες γραφικών με reference και custom-made PCBs και συστήματα ψύξης που βασίζονται σε μονάδες γραφικών τόσο της AMD όσο και της Nvidia. Ακόμη, είναι συνεργάτης Intel Arc Alchemist για επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και διακριτές κάρτες (AiC). Παρόλα αυτά, στην δήλωση που απέστειλε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην ιστοσελίδα Toms Hardware, αναφέρθηκε μόνο σε υλοποιήσεις που αφορούν επεξεργαστές γραφικών της Nvidia. «Οι χαμηλότερες τιμές θα επηρεάσουν τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 3050, RTX 3060, RTX 3070 και τις υψηλής απόδοσης RTX 3080 και RTX 3090» γράφει στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος της Nvidia.

Αυτή η κίνηση της ASUS είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το 2021 ο γίγαντας κατασκευής φορητών συσκευών και hardware για υπολογιστές και δίκτυα από την Ταϊβάν πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση από την τάση. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι η εταιρεία είχε αυξήσει πρώτα τις τιμές, για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021, επικαλούμενη αυξήσεις στους δασμούς, και για δεύτερη φορά τον Απρίλιο εξαιτίας της αύξησης του κόστους σε εξαρτήματα.

Επί του παρόντος, δεν είμαστε σίγουροι πότε οι καταναλωτές θα δουν αυτή τη μείωση στις τιμές στα καταστήματα -και αν, λαμβάνοντας υπόψη και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται. Η εταιρεία ωστόσο αναφέρει την 1η Απριλίου ως την ημέρα που θα ξεκινήσουν να ισχύουν οι μειωμένες τιμές. Να αναφέρουμε ότι μειώσεις στις τιμές παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία περιοχή που φυσικά δεν επηρεάζεται από τους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές από την Κίνα.