Στο πλαίσιο της Computex η ASUS ανακοίνωσε μεταξυ πολλών άλλων νέων συσκευών και ένα νέο υβριδικό Windows 2 σε 1 laptop με την ονομασία Transformer Book V το οποίο μάλιστα διαθέτει και αποσπώμενο τηλέφωνο.

Εφοδιασμένο με οθόνη 12.5 ιντσών HD IPS ο νέος αυτός ευέλικτος φορητός υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom, 4GB RAM, αλλά και μπαταρία 28Wh η οποία μπορεί να του δώσει αυτονομία έως και 10 ώρες ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος θα φθάνει έως και τα 128GB.

 

Σε ό,τι αφορά το τηλέφωνο, αυτό θα είναι εφοδιασμένο με το λειτουργικό σύστημα Android 4.4, και θα διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Atom (Moorefield) με υποστήριξη δικτύων LTE. Όταν ο χρήστης θα το τοποθετεί στην ειδική θέση (dock) το Android interface του θα εμφανίζεται μέσα στα Windows 8 και θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης εναλλαγής στο Android tablet interface.

 

IMG_1530.JPG

 

Με πάχος 11 χιλιοστά και βάρος 140 γραμμάρια, το τηλέφωνο θα διαθέτει ακόμη 2GB RAM, δύο φωτογραφικές μηχανές 8ΜΡ και 2ΜΡ, έως 64GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία χωρητικότητας 2,500mAh.

 

Πλέον αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την γνωστοποιηση της ημερομηνίας κυκλοφορίας αλλά και τιμής του Transformer Book V καθώς δεν εχουν ανακοινωθεί ακόμη από την εταιρεία.