Μετά από τρία περίπου χρόνια, η ASUS ανακοίνωσε τον διάδοχο του VivοWatch. Το νέο VivoWatch BP είναι ένα sports smartwatch που διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά και εξοπλίζεται με ένα σωρό αισθητήρες.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ASUS VivoWatch BP (HC-A04) αφού από άποψη εμφάνισης μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο… βαρετό. Χάρη στους ηλεκτροκαρδιογραφικούς (ECG) και φωτοπληθυσμογραφικούς αισθητήρες (PPG), το VivoWatch BP είναι σε θέση να μετρήσει την αρτηριακή πίεση του χρήστη, και μάλιστα, επειδή και οι δύο λειτουργούν ταυτόχρονα, παρέχεται ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο χρήστης θα χρειαστεί να κρατήσει το δάκτυλό του πάνω στον αισθητήρα ECG που βρίσκεται στην πρόσοψη της συσκευής για τουλάχιστον 15 με 20 δευτερόλεπτα ώστε να λάβει την σχετική μέτρηση.

Μαζί με την αρτηριακή πίεση, η συσκευή μπορεί να παρακολουθεί και άλλα σημαντικά δεδομένα όπως τους καρδιακούς παλμούς, την ποιότητα του ύπνου, τον δείκτη de-stress καθώς και άλλα δεδομένα γενικής δραστηριότητας. Τώρα, το smartwatch είναι σε θέση να ανιχνεύει αν ασκείστε ή όχι, για ακόμα ακριβέστερο tracking.

Όλα τα συγκεντρωμένα δεδομένα τροφοδοτούνται στο Android app και χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο HealthAI, η συσκευή παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις και συστάσεις για την υγεία σας, την εξάσκηση σας κ.ά. Για παράδειγμα, σας γνωστοποιεί τον αριθμό των βημάτων που πρέπει να κάνετε σε καθημερινή βάση, τις ώρες ύπνου που πρέπει να κοιμηθείτε ενώ σας παρακινεί να σηκωθείτε από τον… καναπέ για να ασκηθείτε αν χρειαστεί.

VWBP1.jpg.bc0563e14c342b88c9f8241863643289.jpg

Το VivoWatch BP ενσωματώνει επίσης GPS, με τον χρήστη του να έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί την τοποθεσία του με φίλους και την οικογένειά του για ασφαλέστερη ορεινή πεζοπορία το Σαββατοκύριακο. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακή με την ASUS να ισχυρίζεται ότι επαρκεί για 28 ημέρες “με κανονική χρήση".  Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου στην Ασία και κάποια στιγμή τον Αύγουστο και στην Ευρώπη. Η τιμή του είναι περίπου $169.

VWBP2.jpg.3c8fa843772cb80afd3ae0d40a44f0f2.jpg

GSMArena