Το πανάκριβο gaming rig σου ξάφνου σταμάτησε να λειτουργεί. Ακόμα χειρότερα, κάτι μυρίζει καμένο. Κακό σημάδι. Το φορτώνεις στο αυτοκίνητο και το πας στο κατάστημα απ’ όπου το αγόρασες.

Τα πάντα πλέον είναι στα χέρια του τεχνικού. Ανοίγει το κουτί, ψαχουλεύει στο εσωτερικό του, κοιτάει από ‘δω, κοιτάει από ‘κει και έρχεται προς το μέρος σου. Η διάγνωση έγινε: «καμένη motherboard». Πώς θα σου φαινόταν όμως αν αντί για όλη αυτή την ιστορία, εσύ του έστελνες απλά μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του συστήματός σου κι εκείνος εντόπιζε το πρόβλημα από μακριά, χωρίς καν να έχει μπροστά του το PC σου; Αυτό ακριβώς έκανε λοιπόν ένας YouTuber ονόματι Buildzoid ο οποίος, μελετώντας προσεκτικά τις φωτογραφίες από καμένες motherboards που βρήκε στα forums της εταιρείας και το Reddit, βρήκε το θέμα!

Μιλάμε για τη μητρική Z690 Hero, μία αρκετά δυνατή (και πανάκριβη, αφού στοιχίζει πάνω από €600) πρόταση της Asus η οποία όμως παρουσίασε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα: καιγόταν! Μάλιστα, το πρόβλημα φαινόταν να ξεκινά από το ίδιο σημείο, τα λεγόμενα MOFSET, δύο τρανζιστοράκια δίπλα στις θύρες της RAM και τον αναγνώστη Q-code. Ο Buildzoid λοιπόν παρατήρησε πως το κείμενο επάνω στον πυκνωτή κοιτούσε αντίστροφα, κάτι που σημαίνει ότι η εγκατάστασή του έχει γίνει λάθος.

Η Asus αφού έλεγξε το ζήτημα, επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριζε ο Buildzoid, λανσάροντας μάλιστα και ένα εργαλείο που ελέγχει αυτόματα αν μία μητρική κάρτα είναι στις προβληματικές παρτίδες -εν τοιαύτη περιπτώσει, οι χρήστες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών για την αντικατάστασή της.

  • Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 1