Την έκθεση Computex η οποία διεξάγεται στην Κίνα, επέλεξε η Asus για τα αποκαλυπτήρια δύο νέων μοντέλων Tablet PC με τα οποία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το iPad της Apple αλλά και άλλες παρόμοιες λύσεις που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά.

 

Με την ονομασία Eee Pad η Asus παρουσιάσε 2 μοντέλα, τα EP121/EP101TC με 12' και 10' ιντσών οθόνη αντίστοιχα και αυτονομία η οποία θα πλησιάζει τις 10 ώρες. Το Eee Pad EP121 θα διαθέτει επεξεργαστή Intel Core 2 Duo CULV, usb θύρες, webcam ενώ ως λειτουργικό σύστημα επιλέχθηκαν τα Windows 7 τα οποία υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία υπολογιστή.

 

Το μοντέλο των 10' ιντσών με μικρότερες διαστάσεις, προσφέρει καλύτερη φορητότητα και στηρίζεται στην τεχνολογία Nvidia Tegra 2. Από πλευράς πλατφόρμας θα τρέχει την έκδοση Windows Embedded Compact 7 σε συνδυασμό με λογισμικό που έχει αναπτύξει η ίδια η Asus με έμφαση στις cloud υπηρεσίες.

 

Επιπλέον παρουσιάστηκε και ένα αρκετά ενδιαφέρον περιφερειακό το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο του dock (φόρτιση, πληκτρολόγιο) μόλις συνδέσετε πάνω τη συσκευή ενώ μπορεί παράλληλα να μετατρέψει το Eee Pad σε φορητό υπολογιστή.

 

Δυστυχώς η επίσημη κυκλοφορία είναι ακόμα μακρυά αφού και τα 2 μοντέλα αναμένονται στις αρχές του 2011 με πιθανές τιμές τα $399 για το μοντέλο των 10' ιντσών και $499 για το EP121.

 

Link.png Site: techradar.com

Video Video: Asus Eee Pad & Dock