Και οι δύο εταιρίες προχώρησαν στην κίνηση αυτή καθώς οι OLED αποδεικνύονται όλο και πιο δημοφιλείς στις τάξεις των gamers

H MSI και η ASUS παρέχουν στους καταναλωτές που αγοράζουν οθόνες OLED των δύο εταιριών επιπλέον σιγουριά, καθώς προχώρησαν στην αναθεώρηση των εγγυήσεων που συνοδεύουν τα προϊόντα τους, ώστε να καλύπτουν και το ζήτημα του burn-in, που αποτελεί πάγια πηγή ανησυχίας για τους χρήστες. Τη Δευτέρα, το ΤFTCentral παρατήρησε ότι οι εγγυήσεις που παρέχονταν για τις οθόνες OLED της ASUS ενημερώθηκαν ώστε να καλύπτουν και το ενδεχόμενο του burn-in, για διάστημα δύο ή τριών χρόνων. Μέσα σε 24 ώρες η MSI είχε απαντήσει, ανακοινώνοντας επέκταση της εγγύησης σε περίπτωση burn-in που παρέχει σε ορισμένα δικά της μοντέλα OLED οθονών, για τρία χρόνια.

Οι OLED οθόνες χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα σε προτάσεις οι οποίες απευθύνονται σε όσους εστιάζουν στο gaming, χάρη στη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και τους ταχύτερους χρόνους απόκρισης που προσφέρουν σε σχέση με τις οθόνες IPS και LCD, όμως το φαινόμενο του burn-in συνεχίζει να προκαλεί δεύτερες σκέψεις σε πολλούς καταναλωτές. Τα στατικά στοιχεία που προβάλλονται στις οθόνες -όπως οι χάρτες και τα εικονίδια παικτών- ενίοτε επιδεινώνουν το ζήτημα, ιδίως όταν οι οθόνες χρησιμοποιούνται για παρατεταμένα διαστήματα. Επίσης, πολλοί χρήστες κρύβουν αυτόματα το taskbar των Windows προκειμένου να μετριάσουν την ανησυχία τους για την περίπτωση να εμφανιστεί burn-in. Από τη στιγμή που οι οθόνες OLED συνήθως στοιχίζουν πολύ περισσότερο από ό,τι εναλλακτικές προτάσεις παρόμοιων προδιαγραφών, οι εγγυήσεις που δεν καλύπτουν το burn-in ενδέχεται να θεωρηθούν ριψοκίνδυνο και ακριβό στοίχημα.

Η σελίδα με την πολιτική εγγυήσεων της MSI για τις gaming οθόνες ενημερώθηκε με τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να ζητήσει ο καταναλωτής κάλυψη έναντι ζημιάς από το burn-in. Στην ίδια σελίδα επισημαίνεται επίσης πως η εγγύηση θα καθίσταται άκυρη σε περίπτωση που η λειτουργία OLED Care την οποία παρέχει η MSI -μια σειρά από ρυθμίσεις σχεδιασμένες να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης burn-in, που ενεργοποιούνται αυτόματα στα υποστηριζόμενα μοντέλα- είναι απενεργοποιημένη ή έχει παραμετροποιηθεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο.

Η ASUS δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα την επέκταση της εγγύησης για τις οθόνες OLED που διαθέτει στην αγορά, ούτε έχει ενημερώσει την αντίστοιχη ιστοσελίδα της ώστε να περιγράφει τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να αιτηθούν αποζημίωσης οι καταναλωτές. Πάντως, η ενότητα με τις τεχνικές προδιαγραφές όλων των οθονών OLED που ελέγχθηκαν από το The Verge τόσο στο διεθνή ιστότοπο της εταιρίας, όσο και σε αυτόν που απευθύνεται αποκλειστικά στους καταναλωτές στις ΗΠΑ πλέον αναφέρει ρητά ότι το burn-in περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των διετών ή τριετών εγγυήσεων, με τα νεότερα μοντέλα να καλύπτονται όπως φαίνεται για το μεγαλύτερο διάστημα.

  • Like 3
  • Thanks 1