Μετά από σύντομη συνεργασία με τη Nokia στο παρελθόν, η Withings έχει χτίσει αθόρυβα ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο συσκευών σχεδιασμένων από ειδικούς με στόχο να καταστήσει την παρακολούθηση ζωτικών σημείων γύρω από την υγεία του χρήστη, προσιτή στο σπίτι, πέρα από τις επισκέψεις σε γιατρούς. 

Παρά το περίεργο όνομά του που παραπέμπει σε παιχνίδια της δεκαετίας του '80, το BeamO αποτελεί παράδειγμα των πρόσφατων φιλοδοξιών της Withings στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο και είδαμε από κοντά στη CES 2024. Αντί για άλλο ένα όργανο γυμναστικής ή ένα μαξιλάρι ύπνου, το BeamO αποτελεί μια νέα κατηγορία προϊόντων για τη γαλλική εταιρεία που επιτρέπει στους ασθενείς να μοιράζονται εύκολα τις βασικές ζωτικές ενδείξεις με τους κλινικούς γιατρούς κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων τηλε-υγείας.  

Όπως εξηγεί η Withings, κάτι τέτοιο έχει απόλυτο νόημα, δεδομένου ότι οι επισκέψεις μέσω τηλεϊατρικής αυξήθηκαν κατά 15 φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με τα στοιχεία των ΗΠΑ, ακόμη και αν ο ρυθμός αυτός μειώθηκε στη συνέχεια. Η ευκολία και το χρονοδιάγραμμα της εξ αποστάσεως περίθαλψης παραμένει ανώτερη για μη επείγοντα περιστατικά σε σχέση με τα προσωπικά ταξίδια. 

Το BeamO, που έχει μέγεθος μικρότερο από ένα smartphone, μπορεί να μετρήσει τέσσερις ζωτικές μετρήσεις, λειτουργώντας ως θερμόμετρο, ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξύμετρο και στηθοσκόπιο σε μία φορητή συσκευή, παρέχοντας στους γιατρούς πολύτιμες πληροφορίες για τον ασθενή σε πραγματικό χρόνο. 

image.jpeg.55abf628f81c7af2fbd7307d0fd5325e.jpeg

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Withings, Eric Carrell: "Το BeamO είναι μια συσκευή που μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την υγεία των ασθενών: "Η τηλεϊατρική μετά την πανδημία είναι κάτι δημοφιλές αλλά οι απομακρυσμένες επισκέψεις στερούνταν προηγουμένως δυνατοτήτων για την αναπαραγωγή των ελέγχων ρουτίνας δια ζώσης. Το BeamO καθιστά αυτό εφικτό από απόσταση, ενοποιώντας τη λειτουργικότητα τεσσάρων ξεχωριστών ιατρικών συσκευών".

Συγκεκριμένα, το BeamO μπορεί να διαβάζει ταυτόχρονα την οξυγόνωση του αίματος, τον καρδιακό ρυθμό, να λαμβάνει ηλεκτροκαρδιογραφήματα ιατρικού επιπέδου και άλλα, εμφανίζοντας τα αποτελέσματα στην οθόνη του. Ο ήχος του μπορεί επίσης να μεταδοθεί σε κλινικούς γιατρούς μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής.  

Η Withings εξακολουθεί να επιδιώκει τη ρυθμιστική έγκριση από τον FDA σχετικά με χαρακτηριστικά όπως η ανίχνευση ανώμαλου καρδιακού παλμού AFib και αν όλα πάνε καλά το BeamO θα κυκλοφορήσει εμπορικά τον Ιούλιο με τιμή 250 δολαρίων, ενισχύοντας τις διαθέσιμες επιλογές της εταιρείας για συσκευές γύρω από την υγεία που ενδυναμώνουν τον ασθενή.

  • Like 9
  • Thanks 2