Τα ROG Phone 7 και Phone 7 Ultimate είναι τα τελευταία μοντέλα στη σειρά smartphones της Asus που εστιάζουν στο gaming.

Η κυκλοφορία τους ξεκινά από αυτό τη μήνα ενώ σε ότι αφορά τις τιμές, στην Ευρώπη, το ROG Phone 7 ξεκινά από 999 ευρώ ενώ το Phone 7 θα κοστίζει 1.399 ευρώ σε μία και μοναδική έκδοση με 512GB αποθηκευτικό χώρο. 

Δεδομένης της εστίασής τους στο gaming, και οι δύο συσκευές είναι, φυσικά, εξοπλισμένες με την τελευταία ναυαρχίδα της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen 2 chipset το οποίο δίνει με διαφορά τις καλύτερες επιδόσεις στο android οικοσύστημα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα smartphones που ενσωματώνουν το ίδιο SoC, η υλοποίησή του στη σειρά ROG Phone 7 είναι χρονισμένη στα  3,2 GHz, η οποία είναι 15% ταχύτερη και 15% πιο αποδοτική σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Συνδυάζεται με έως και 16 GB μνήμης RAM LPDDR5X 8.533 Mbps και μνήμη ROM UFS 4.0 512 GB, η οποία είναι δύο φορές πιο γρήγορη από την UFS 3.0. Υποστηρίζει ακόμα Wi-Fi 7 (802.11be) με Qualcomm FastConnect 7800, για πιο σταθερές ασύρματες συνδέσεις με τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες.

image.png.b228c6502e5c3b7e9195db0efc858b23.png

ROG 7 Ultimate

Ακόμα σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Android smartphones, η υλοποίηση του τελευταίου chipset της Qualcomm στη σειρά ROG 7 έρχεται με "το αναβαθμισμένο θερμικό σύστημα GameCool 7" που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις από τον επεξεργαστή, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σε κανονικά επίπεδα ακόμα και κάτω από μεγάλο φόρτο εργασίας. Η ASUS ισχυρίζεται ότι το σύστημα ψύξης των νέων της gaming smartphone διαχέει τη θερμότητα έως και 168% πιο αποτελεσματικά από το περσινό ROG Phone 6.

Εάν επιθυμείτε περισσότερη ψύξη, η έκδοση Ultimate του τηλεφώνου συνοδεύεται από ένα αξεσουάρ ενεργού ανεμιστήρα ψύξης, το AeroActive Cooler 7. Όταν είναι συνδεδεμένο, μια μικρή είσοδος αέρα (το AeroActive Portal) στο ακουστικό ανοίγει και επιτρέπει στον δροσερό αέρα να περάσει απευθείας πάνω από τα πτερύγια ψύξης του θαλάμου ατμών. Η ASUS λέει ότι αυτό επιτρέπει έως και 20% επιπλέον θερμική απόδοση. Το Portal δεν είναι κάτι καινούριο αφού το είδαμε πέρσι στο ROG Phone 6D Ultimate και δεν φαίνεται να εμπόδισε το ROG Phone 7 Ultimate να λάβει πιστοποίηση IP54 για αντοχή στη σκόνη και το νερό.

Το AeroActive Cooler 7 διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο subwoofer που η ASUS ισχυρίζεται ότι παρέχει 77% μεγαλύτερη ένταση μπάσων. Η παρουσία του subwoofer έρχεται να προστεθεί στα διπλά ηχεία μπροστινής κατεύθυνσης του smartphone που προφανώς έχουν 50% "αποτελεσματικότερη ένταση" από το περσινό μοντέλο. Τέλος, υπάρχει υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, αν προτιμάτε να παραλείψετε εντελώς τα ενσωματωμένα ηχεία.

Εκτός από τη βελτίωση της ψύξης και του ήχου, το AeroActive Cooler 7 περιλαμβάνει επίσης τέσσερα φυσικά κουμπιά για μια πιο παραδοσιακή εμπειρία χειριστηρίου, μια βάση στήριξης, φωτισμό RGB (προφανώς), μια πρόσθετη θύρα USB-C και μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm.

image.png.49edd48965851ab06ced86ed8c938168.png

ROG 7 

Κάτω από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προορίζονται για απαιτητικό gaming, τα ROG Phone 7 και 7 Ultimate είναι αρκετά τυπικά smartphones. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν οθόνες OLED 6,78 ιντσών με μέγιστη φωτεινότητα 1.500 nits και ρυθμό ανανέωσης 165Hz. Τροφοδοτούνται από μπαταρίες 6.000mAh που μπορούν να φορτιστούν γρήγορα με ταχύτητες έως και 65W (ο φορτιστής περιλαμβάνεται στη συσκευασία) και διαθέτουν κεντρικό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος με κύριο αισθητήρα στα 50MP, μια υπερευρυγώνια κάμερα στα 13MP καθώς και μια macro κάμερα στα 5MP για πολύ κοντινές λήψεις. Το Ultimate μοντέλο έρχεται επίσης με μια δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος του, όπως έχουμε δει σε προηγούμενα μοντέλα ROG, όπως το ROG Phone 5 Ultimate, η οποία μπορεί να προβάλλει custom μηνύματα και σχέδια, για τα οποία ο χρήστης έχει πρόσβαση μέσα από ειδικό λογισμικό που είναι ενσωματωμένο στο smartphone.

Με βάση τις πληροφορίες μας, στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες η Ultimate έκδοση, με την τιμή να μην έχει ακόμα οριστεί.

  • Like 4
  • Thanks 2
  • Sad 1