Η ASUS ανακοίνωσε επιτέλους την τελική τιμή του ROG Ally το οποίο είναι πιο προσιτό από ό, τι περίμεναν πολλοί, επιβεβαιώνοντας πρόσφατες διαρροές

Όπως ανέφεραν πρόσφατες πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι το φορητό gaming PC της ASUS θα κοστίζει από 600 δολάρια για τη βασική του έκδοση η οποία έρχεται με επεξεργαστή AMD Z1 και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Οι προπαραγγελίες πάντως στις ΗΠΑ αφορούν αποκλειστικά τη δεύτερη έκδοση του ROG Ally, αυτή με το καλύτερο chipset, το Z1 Extreme και το οποίο θα κοστίζει 700 δολάρια. Για την ώρα γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον η Extreme έκδοση θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου.

Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν οθόνη αφής 7 ιντσών, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, ανάλυση 1080p, 16GB RAM και υποδοχή κάρτας microSD. Και αν η ενσωματωμένη GPU δεν είναι αρκετά “δυνατή”, η ASUS δίνει τη δυνατότητα να συνδεθεί πάνω στο ROG Ally μία εξωτερική GPU που γνωρίζουμε από τους φορητούς υπολογιστές της.

Το ROG Ally αποτελεί την απάντηση της ASUS στο Steam Deck της Valve, για να μην αναφέρουμε τις προσφορές των Ayaneo και GPD. Υποτίθεται ότι είναι έως και δύο φορές πιο ισχυρό από το Steam Deck, ενώ παρέχει οθόνη υψηλότερης ποιότητας. Και δεδομένου ότι τρέχει Windows 11 αντί για το προσαρμοσμένο περιβάλλον Linux της Valve, μπορεί να τρέξει παιχνίδια από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα χωρίς κάποιο επίπεδο συμβατότητας που μπορεί να περιορίσει την απόδοση. Θεωρητικά, σας λείπουν μόνο τα touchpads και οι πιο προηγμένοι αναλογικοί μοχλοί.

Σε ότι αφορά την αυτονομία, ήδη τα πρώτα reviews φανερώνουν επιδόσεις κοντά στα επίπεδα του Steam Deck, με το χρόνο να αλλάζει σημαντικά ανάλογα το παιχνίδι και την κατανάλωση. Σύμφωνα με το review της ιστοσελίδας TheVerge, οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν ανάλογη αυτονομία -αλλά και καλύτερες επιδόσεις- από το Steam Deck. Στα ελάχιστα παιχνίδια που τρέχουν στα 10 Watts, η αυτονομία πλησιάζει στις 4 ώρες, ενώ αναλογικά η αυτονομία κυμαίνεται στις 2 ώρες όταν το ROG Ally τρέχει στα 20 Watts και στη 1 ώρα όταν το παιχνίδι εκμεταλλεύεται τα πλήρη 40 Watts. Ακολουθεί ένας αναλυτικός πίνακας με την κατανάλωση αρκετών σύγχρονων παιχνιδιών.

ROG Ally wattage

Game και/ή App Wattage (Ally)
Among Us + Discord 13–14W
Control 24–26W
Dead Cells 14–15W
Duck Game + Discord 13–15W
Elden Ring (Performance) 27W in test area
Elden Ring (Turbo) 46.5W in test area
GoldenEye 007 (Xbox Cloud Gaming) 12W
Netflix (Chrome) 10–14W
Nier: Automata 22–28W
Papers, Please 11–12W
Prince of Persia: The Sands of Time 12–13.5W
Redfall (Performance) 24–25W
Redfall (Turbo) 40–50W
Slay the Spire 9.8W (12W max brightness)
The Last of Us Part I (Turbo) 40–50W
Zone of the Enders 2 23–25W
 
Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες αρχικά η Extreme έκδοση του ROG Ally με τιμή €799 ενώ η «απλή» έκδοση, θα κοστίζει €699.
 
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1