Η σειρά Flow δέχεται την πρώτη της προσθήκη η οποία είναι ικανή για gaming αυτόνομα.

Η Asus πρόσθεσε ένα νέο μοντέλο στη ROG Flow σειρά προϊόντων της, το Flow X16, το οποίο όπως μαρτυρά το όνομα έρχεται με οθόνη 16 ιντσών και φαίνεται να είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για multimedia και high-end gaming. Aν και τα X13 και Z13 tablets μπορούσαν να τρέξουν κάποια παιχνίδια, δεν ήταν αρκετά ισχυρά ώστε να τα τρέξουν σε υψηλές ρυθμίσεις - τουλάχιστον χωρίς το XG Mobile dock station.

Το ROF Flow X16 από την άλλη φαίνεται να είναι ένα πολύ αξιόλογο gaming laptop, δεδομένου ότι μπορεί να ενσωματώνειο μέχρι και επεξεργαστή AMD Ryzen 9 6900HS αλλά και κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3070Ti, ένας «θανάσιμος» συνδυασμός για gaming laptop. Επιπλέον υποστηρίζει έως 64GB DDR5 RAM στα 4,800MHz, ενώ υπάρχει επιλογή για Mini LED οθόνη αφής με επικάλυψη γυαλιού που προσφέρει φωτεινότητα έως 1,100 nits, 100% DCI-P3 χρωματική παλέτα ενώ υποστηρίζει το πρότυπο DisplayHDR 1000. Αν όλα αυτά δεν σας εντυπωσιάζουν, υπάρχει δυνατότητα επιλογής για QHD οθόνη στα 165Hz. Όλη η σειρά προσφέρει αναλογία 16:10, με πολύ λεπτά bezel και μια Windows Hello webcam.

x16trackpad.jpg

Δεν υπάρχουν πολλά gaming laptop που υποστηρίζουν περιστροφή οθόνης 360 μοιρών, μια δυνατότητα που εντυπωσιάζει στο X16, ενώ ξεχωρίζει και για την υποστήριξη stylus αφής. Επίσης όσοι ενδιαφέρονται για κάτι σχετικά ελαφρύ, η συσκευή ζυγίζει περίπου 2 κιλά, από τα μικρότερα που βλέπουμε -αν όχι το μικρότερο- για gaming laptop με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το νέο ROG Flow ενσωματώνει ακόμα αρκετές θύρες, συγκεκριμένα μία θύρα USB 4.0 Type-C, δύο θύρες USB-A 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, θύρα ακουστικών και microSD. Δε λείπει η ειδική θύρα για σύνδεση του XG Mobile eGPU dock σε περίπτωση που θέλετε να έχετε μια φορητή έκδοση της RTX 3080 ή Radeon 6850M XT για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών.

Για την ώρα η ASUS δεν έχει ανακοινώσει τιμή και ημερομηνία διαθεσιμότητας, κάτι που πιθανότατα θα γίνει μέσα στο μήνα, στην επερχόμενη COMPUTEX.

  • Like 3
  • Confused 1