Όταν μιλάμε για φορητές οθόνες, όπως είναι κατανοητό, υπάρχουν και όρια όσον αφορά τη φορητότητα καθώς είναι αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους (όταν το τελευταίο από την άλλη ευνοεί την παραγωγικότητα).

Με το ASUS ZenScreen Fold, η γνωστή Ταϊβανέζικη εταιρεία φαίνεται να επιλύει το παραπάνω πρόβλημα με την χρήση ενός εύκαμπτου πάνελ τεχνολογίας OLED.

 

Με διαγώνιο 17,3” το ZenScreen Fold είναι αισθητά μεγαλύτερο από τις συνήθεις φορητές οθόνες των 14” και 15” και έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα: μπορεί και διπλώνει στο μισό έχοντας πάχος ενός σκληρόδετου βιβλίου (κάτι λιγότερο από δύο εκατοστά). Το βάρος είναι μεγαλούτσικο για μία τέτοια οθόνη (περίπου 1,15 κιλά) ωστόσο δεν λειτουργεί αποτρεπτικά. Το ZenScreen Fold διαθέτει ανάλυση QHD+ (2.560 x 1920 pixels) και υποστηρίζει το 100% του χρωματοχώρου DCI-P3 ενώ συμμορφώνεται με το στάνταρντ VESA DisplayHDR True Black 500 (και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψη μας ότι χρησιμοποιείται η ίδια τεχνολογία πάνελ που υπάρχει και στο ZenBook 17 Fold).

Αναρωτιέστε για την τσάκιση στη μέση της οθόνης; Χάρη σε έναν ανασχεδιασμένο μηχανισμό αναδίπλωσης/hinge, σχηματίζεται μία ανεπαίσθητη, σε σχήμα σταγόνας, τσάκιση που πρέπει να… κοιτάξεις πολύ καλά και κοντά για να την εντοπίσεις. Σημαντική είναι επίσης και η σταθερότητα του kickstand που ενσωματώνει, το οποίο επιτρέπει στην φορητή αναδιπλούμενη οθόνη της ASUS να στέκεται σταθερά και στη θέση της είτε κάθετα, είτε οριζόντια. Από άποψη συνδεσιμότητας, το ASUS ZenScreen Fold διαθέτει mini-HDMI, δύο υποδοχές USB-C και υποδοχή 3.5mm για ακουστικά. Συνοδεύεται από θήκη προστασίας-μεταφοράς και αναμένεται να στοιχίζει $1.999 στις ΗΠΑ. Θα διατεθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2ο τρίμηνο της χρονιάς.