Η ASUS ανακοίνωσε το νέο VivoWatch SP, το οποίο είναι το τελευταίο smartwatch στην αγορά που έρχεται με δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, μία λειτουργία που έφερε πρώτο στην αγορά των wearables το Apple Watch Series 4 και στη συνέχεια απέκτησε και το Galaxy Watch Active2 της Samsung.

To VivoWatch SP, σύμφωνα με την ASUS εξοπλίζεται με «medical-grade» αισθητήρες ECG (electrocardiography) και PPG (photoplethysmography), με αποτέλεσμα η συσκευή να μπορεί να προσφέρει στον χρήστη πληροφορίες για τους καρδιακούς παλμούς του, τη πίεση αίματος, τα επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου του αίματος (SP02), τα επίπεδα άγχους κ.ά.

Η συσκευή επίσης συνοδεύεται από την HealthAI τεχνολογία της ASUS που μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να βελτιώσει το επίπεδο της υγείας/ φυσικής κατάστασης του με βάση τις συνήθειες του και τα δεδομένα που προκύπτουν από τις διάφορες μετρήσεις. Η τεχνολογία λέει η ASUS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Η συσκευή επίσης είναι αδιάβροχη (5ATM) και διαθέτει στεφάνι από κεραμικά υλικά ενώ από τον εξοπλισμό του δεν απουσιάζει το altimeter και το GPS. Η μπαταρία του επαρκεί για έως και 14 ημέρες χρήσης με τυπική χρήση υποστηρίζει η ASUS. Η εταιρεία δυστυχώς δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συσκευή ή το κόστος της. Ξέρουμε ωστόσο ότι θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

asus_ifa201907.jpg.ad91f292a3d37fb94fcb6a2688ff973d.jpg

asus_ifa201904.jpg.9f79b5e33385ac4d159bb1494eea7aa5.jpg