Η συμμετοχή της ASUS σε εκθέσεις ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών συνδυάζεται πάντα με ανακοινώσεις νέων προϊόντων, και φέτος στη Computex η ASUS δεν απογοητεύει, παρουσιάζοντας κάτι ξεχωριστό, το Zenbo, το οικιακό ρομπότ.

Με τιμή $599, το Zenbo είναι ένα μικρό ρομπότ που κινείται ανεξάρτητα στο σπίτι και που στα καθήκοντα του περιλαμβάνεται η ασφάλεια, η λήψη φωτογραφιών, η υπενθύμιση ραντεβού και η αναζήτηση πληροφοριών από το Internet όπως συνταγές μαγειρικής. Η αλληλεπίδραση του χρήστη με το Zenbo γίνεται μέσω φωνητικών εντολών και σ' αυτές περιλαμβάνονται για παράδειγμα η αγορά διαφόρων προϊόντων, η σύνδεση σε λογαριασμούς αλλά και η λήψη selfie φωτογραφιών.

 

Κατά την παρουσίαση, η ASUS έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το ρομπότ της στους ηλικιωμένους, όπως για παράδειγμα με υπενθύμιση των φαρμάκων που πρέπει να πάρουν σε συγκεκριμένες ώρες. Επιπλέον, άλλα μέλη της οικογενείας μπορούν να χειριστούν το Zenbo απομακρυσμένα και να βλέπουν το χώρο του σπιτιού κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης κάμερας που διαθέτει. Άλλες χρήσεις του Zenbo είναι η αναπαραγωγή ταινιών, οι βιντεοκλήσεις, η αφήγηση ιστοριών ενώ δε χάνει την ευκαιρία να χορέψει κάτω από τους ήχους της μουσικής που μπορεί το ίδιο να αναπαράγει.

 

Πολύ χρήσιμη είναι η λειτουργία σύνδεσης του Zenbo με έξυπνα gadget σπιτιού όπως έξυπνες λάμπες, κλιματιστικά, τηλεοράσεις αλλά και κλειδαριές, όπου ο χρήστης με μια απλή φωνητική εντολή δίνει τη δυνατότητα στο Zenbo να ξεκλειδώσει μια πόρτα. Πολλές από τις δυνατότητες της νέας δημιουργίας της ASUS εμφανίζονται στο παρακάτω 11λεπτο -περίεργο- βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της στο YouTube.

 

 

Η ASUS θα κυκλοφορήσει ένα SDK προκειμένου οι προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές για το Zenbo. Το ίδιο το ρομπότ της ASUS θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος, χωρίς να υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία.

 

Link.png Site: zenbo
Link.png Site: ASUS