Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, η BlackBerry θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο smartphone, με κορυφαία χαρακτηριστικά που διαθέτει “slider QWERTY keyboard” και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα της Google, Android.

Το νέο BlackBerry Priv (από το Privacy και… Privilege) είναι το πρώτο μεγάλο βήμα της εταιρείας προς την πολυπόθητη ανάκαμψη.

 

Το κινητό από άποψη χαρακτηριστικών ενσωματώνει ιδιαίτερα ικανό hardware και είναι εμφανισιακά, το λιγότερο ελκυστικό. Ο CEO της εταιρείας John Chen πάντως δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλά με το Android, αφού κατά την διάρκεια μίας επίδειξης –ενός επίσημου hands-on- φάνηκε πως δεν είναι εξοικειωμένος με την πλατφόρμα της Google. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης πάντως, παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα του με την σημερινή πλατφόρμα της BlackBerry είναι οι εφαρμογές, αλλά και πως δεν έχει τους απαραίτητους πόρους για να βοηθήσει την πλατφόρμα να αποκτήσει πολλές περισσότερες.

 

Το BlackBerry Priv αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα με οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης 1440 x 2560 pixels με προστασία Gorilla Glass που διαθέτει καμπύλες στα τελειώματα (2.5D). Θα βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 808 SoC και θα ενσωματώνει 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου –έως και κατά 128GB μέσω microSD- αποθηκευτικού χώρου. Στην πρόσοψη θα διαθέτει κάμερα 5,0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος θα διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 18 Megapixels. Η κάμερα εξοπλίζεται με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και συνοδεύεται από dual LED flash. Θα προσφέρει την δυνατότητα στον χρήστη να τραβήξει video ανάλυσης 4K.

 

 

Link.png Site: Engadget