Το BlackBerry Messenger, η υπηρεσία ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων της BlackBerry και όχι μόνο, διατίθεται πλέον δημόσια και στην πλατφόρμα των Windows Phone 8 ύστερα από μια μικρή περίοδο δοκιμών για επιλεγμένους χρήστες.

Η εταιρεία σε δηλώσεις της αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε περαιτέρω στυλιστικές αλλαγές στην εφαρμογή, προκειμένου αυτή να διαφοροποιηθεί από τις αντίστοιχες για iOS και Android, έτσι ώστε να ταιριάζει περισσότερο με το περιβάλλον της πλατφόρμας της Microsoft. Παράλληλα στην επόμενη έκδοση θα πρέπει να περιμένουμε χαρακτηριστικά όπως stickers, το BBM Voice, BBM Channels και την αποστολή τοποθεσίας.

 

Η πρώτη έκδοση του BBM η οποία διαθέτει το χαρακτηρισμό beta, αποτελείται από τρεις κύριες οθόνες (chats, feeds και contacts), επιτρέποντας το "καρφίτσωμα" (pin) μιας συζήτησης στην κεντρική οθόνη του κινητού τηλεφώνου. Στα contacts εμφανίζονται όλες οι επαφές που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, στα chats βρίσκονται βεβαίως οι συζητήσεις σας ενώ στο Feeds μπορείτε να δείτε πότε μια επαφή έχει ενημερώσει το status της ή τη φωτογραφία της.

 

Το ερώτημα βέβαια παραμένει αν η επέκταση της υπηρεσίας BBM σε πλατφόρμες πέρα της BlackBerry και των κινητών συσκευών που αυτή κυκλοφορεί, έρχεται καθυστερημένα μιας και ο ανταγωνισμός είναι ήδη έντονος με υπηρεσίες όπως το WhatsApp το οποίο συναντά τεράστια επιτυχία οδηγώντας στην εξαγορά του από το Facebook. Κρίνοντας πάντως από τα 10 εκατομμύρια downloads την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της εφαρμογής στο Android και το iOS, ίσως η BlackBerry να μην έχει πει την τελευταία της λέξη.

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια πρώτη επαφή με την εφαρμογή και τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της.

 

 

Link.png Site: BBM Beta για Windows Phone