Με νίκη της Blackberry ολοκληρώθηκε η δικαστική της διαμάχη με την Qualcomm, καθώς η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να της καταβάλει 815 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Blackberry, στο παραπάνω ποσό που της επιδικάστηκε με τη διαιτητική απόφαση, δεν περιλαμβάνονται οι τόκοι και οι αμοιβές των δικηγόρων, που απομένει να προσδιορισθούν.

 

Λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για τη διαδικασία, η οποία αν και ολοκληρώθηκε στις 3 Μαρτίου, ή έκβασή της γνωστοποιήθηκε μόλις σήμερα. Ουσιαστικά η Qualcomm συμφώνησε να θέσει ένα πλαφόν στην αποζημίωση για συγκεκριμένες πατέντες, και φαίνεται πως οι δύο εταιρείες διαφωνούσαν για τα κατά πόσο αυτό το πλαφόν θα έπρεπε να ισχύει σε περιπτώσεις καταβολής μεγάλων χρηματικών ποσών από την BlackBerry, η οποία χρησιμοποιεί στα κινητά της τσιπ της Qualcomm.

 

Η ανακοίνωση είχε ως συνέπεια να αυξηθεί κατά 15% η τιμή της μετοχής της BlackBerry. Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, John Chen, η διαμάχη δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

 

Link.png Site: ArsTechnica