Ένα από τα τελευταία "προπύργια" της BlackBerry, η αμερικανική Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε να τερματίσει την παροχή συσκευών της καναδικής κατασκευάστριας και να προβεί σε αντικατάσταση τους από iPhone και Android μοντέλα.

Στο απόθεμα της υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 600 συσκευές, οι οποίες θα διατεθούν κανονικά, μέχρι εξάντλησης τους. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι έπαιξε η σταδιακή αποστασιοποίηση της BlackBerry από την περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος BB10, οι υπηρεσίες του οποίου έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης από την αμερικανική πολιτική σκηνή.

 

Στην παντοδυναμία της BlackBerry, όσον αφορά την υιοθέτηση των υλοποιήσεων της από τα μέλη της Γερουσίας, συντέλεσαν οι υπηρεσίες επικοινωνίας της εταιρείας (όπως το κλειστό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων και ηλεκτρ. ταχυδρομείου), η μεγάλη αυτονομία των συσκευών και το φυσικό πληκτρολόγιο τους (καθώς τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά πλήκτρα).

 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το μεγάλο σεισμό του 2011 (5.9 στην κλίμακα Ρίχτερ), στην περιοχή της Ουάσινγκτον, η μοναδική ενεργή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ήταν αυτή της BlackBerry, καθώς όλες οι άλλες αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν.

 

Σύμφωνα με υπόμνημα, τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας καλούνται να δηλώσουν την επόμενη συσκευή της προτίμησης τους, επιλέγοντας μεταξύ ενός Galaxy S6 ή ενός iPhone SE, τα οποία θα τους παραχωρούνται μέσω της Verizon.

 

Link.png Site: Fortune