Η άσχημη οικονομική χρονιά που διένυσε η RIM -ο δημιουργός των BlackBerry συσκευών- αφήνει ολοένα και περισσότερο τα σημάδια της στην ίδια την εταιρεία. Τις τελευταίες ημέρες επενδυτές της ζητούν επίμονα από το Διοικητικό της Συμβούλιο να λάβει σοβαρά υπόψιν την περίπτωση πώλησής της ή τουλάχιστον την παραχώρηση όλων των πατεντών της με σκοπό την άυξηση της τιμής της μετοχής.

 

Συγκεκριμένα, μέσα από δημοσίευμα του Bloomberg ο επενδυτικός όμιλος Jaguar ζητά από τους δύο Διευθύνοντες Συμβούλους της RIM, Mike Lazaridis και Jim Balsillie να ξεκινήσουν μία επιτροπή με θέμα τις παραπάνω προτάσεις.

 

Το τελευταίο διάστημα η RIM είδε τα BlackBerry smartphones της να δέχονται ισχυρό χτύπημα από την ευρεία διάδοση του Android αλλά και τις πωλήσεις του iPhone της Apple. Τον Ιούλιο η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας από τους χώρους της.

 

Μία από τις τελευταίες ελπίδες κερδοφορίας για τη RIM είναι η κυκλοφορία των νέων smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό της σύστημα QNX. Παρ’ όλα αυτά η κυκλοφορία τους δεν προβλέπεται πριν από το 2012 και για το λόγο αυτό οι επενδυτές της εκφράζουν έντονα τις αμφιβολίες τους και τονίζουν ότι “δε θα πρέπει η RIM να γίνει η νέα Nortel”.

 

Link.png Site: neowin.net