Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Bloomberg το οποίο επικαλείται έμπιστες πηγές, η RIM αναπτύσσει λογισμικό το οποίο θα καθιστά δυνατή την εκτέλεση εφαρμογών του Android μέσα από το PlayBook tablet. Η συγκεκριμένη φημολογία ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα, ενώ η σημερινή δημοσίευση του Bloomberg επανέφερε το θέμα επικαλούμενο πηγές από ανθρώπους εκ των έσω της εταιρείας.

 

Οι αρχικές σκέψεις της εταιρείας ήθελαν το Dalvik της Google να είναι το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για το εγχείρημα. Ωστόσο, λόγω μιας ανοιχτής δικαστικής υπόθεσης της εταιρείας με την Oracle σχετικά με δικαιώματα πατέντας, οδήγησαν την RIM να στραφεί σε άλλες λύσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Dalvik είναι ένα λογισμικό εικονικών μηχανών (Virtual Machine) γραμμένο σε Java, και χρησιμοποιείται στην πλατφόρμα του Android .

 

Όπως όλα δείχνουν, μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 το PlayBook της RIM που στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα του BlackBerry Tablet OS, θα είναι ικανό να τρέξει τις 130.000 περίπου εφαρμογές του Android. Η RIM δεν προέβει σε κάποιο σχόλιο σχετικό κάτι που δεν αποκλείεται να κάνει την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια του Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

 

Link.png Site: bloomberg.com

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το RIM PlayBook μπορείτε να βρείτε εδώ.