Μπορεί κάποτε να κυριαρχούσε στον χώρο του instant messaging, όμως πρόσφατα, ο τωρινός developer του BlackBerry Messenger ή BBM ανακοίνωσε ότι τερματίζει την λειτουργία του για τους απλούς χρήστες από την 31η Μαΐου επικαλούμενη την «ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανία της τεχνολογίας».

Να θυμίσουμε ότι η Ινδονησιακή εταιρεία Emtek απέκτησε πριν από περίπου τρία χρόνια τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της μη-κρυπτογραφημένης έκδοσης του BlackBerry Messenger από την μητρική εταιρεία, με την ελπίδα να την επαναφέρει στην κορυφή στον τομέα του instant messaging. «Η βιομηχανία της τεχνολογίας… είναι ιδιαίτερα ρευστή, και παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλαμε, οι χρήστες προχώρησαν σε άλλες πλατφόρμες, ενώ αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε τους χρήστες να εγγραφούν (στην πλατφόρμα)» εξηγεί η εταιρεία Emtek σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog της.

Αν χρησιμοποιείτε τον BBM (στο Android ή στο iOS) είναι απαραίτητο να κατεβάσετε όσες φωτογραφίες, βίντεο ή άλλα αρχεία διαμοιραστήκατε προτού κλείσει για τα καλά η υπηρεσία. Μετά την 31η Μαΐου, τα apps δεν θα λειτουργούν οπότε και δεν θα έχετε πρόσβαση στο ιστορικό των συζητήσεων σας. Αν έχετε ερωτήσεις, ενδεχομένως θα βρείτε απαντήσεις στο FAQ της Emtek.

Αν παρόλα αυτά, θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον BBM, η BlackBerry –που έχει διατηρήσει τα δικαιώματα της επαγγελματικής έκδοσης του BBM- δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην δωρεάν διάθεση του BBM Enterprise για το iOS και το Android για ένα χρόνο (μετά η συνδρομή θα είναι $2,49-τον χρόνο).

TechRadar

  • Like 1