Ένα μεγάλο brand από μια εποχή που φαντάζει αρκετά μακρινή ετοιμάζεται να αναβιώσει με μία ιδιαίτερη, 5G πρόταση.

Τα BlackBerry επιστρέφουν. Υπεύθυνη για αυτό είναι η OnwardMobility, εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή φορητών συσκευών με έμφαση στον τομέα της ασφάλειας και θυγατρική της Foxconn, η οποία σε συνεργασία με την ίδια τη BlackBerry, θα λανσάρει μια σειρά από 5G συσκευές που θα χρησιμοποιούν το brand της τελευταίας.

Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας αυτής, θα είναι ένα νέο 5G BlackBerry Android smartphone το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του σε Ευρώπη και Αμερική το πρώτο μισό του 2021. Θα διαθέτει φυσικό πληκτρολόγιο, όπως άλλωστε συνέβαινε ανέκαθεν με τις συσκευές BlackBerry, εστιάζοντας στην ενίσχυση της παραγωγικότητας του χρήστη, χωρίς να παραβλέπει τον τομέα της ασφάλειας. Περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά στη συσκευή δεν έγιναν για την ώρα γνωστές.

Πρόκειται για μία ακόμα αναβίωση του ονόματος της BlackBerry σε ό,τι αφορά τους κατασκευαστές smartphone. Η γνωστότερη όλων είχε γίνει 2017, όταν τα σχετικά δικαιώματα απέκτησε η TCL (η συμφωνία με την οποία λήγει σε λίγες εβδομάδες) ενώ την ίδια χρονιά η BlackBerry προχώρησε σε συνεργασία με τη BB Merah Putih στην Ινδονησία για την ανάπτυξη του ειδικά σχεδιασμένου για την εκεί αγορά BlackBerry Aurora.

  • Like 8
  • Thanks 1