Ο πόλεμος των φορμάτ υψηλής ευκρίνειας φαίνεται θα συνεχιστεί δριμύτερος και αυτή τη χρονιά. Η νέα σημαντική εξέλιξη είναι η ανακοίνωση ενός από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood, της Warner Bros η οποία με δηλώσεις του προέδρου της Barry Meyer ανακοίνωσε την αποκλειστική διάθεση των ταινιών της στο Blu-ray φορμάτ από τον Απρίλιο του 2008.

 

Η Warner Bros μέχρι σήμερα διέθετε τις ταινίες εκτός από Blu-ray και στο HD DVD φορμάτ για "να παρέχει στο καταναλωτικό κοινό τη δυνατότητα να επιλέξει πιο από τα δύο φορμάτ προτιμάει". Ο πρόεδρος της Warner συμπλήρωσε ότι "για τη Warner η απόφαση αυτή είναι ξεκάθαρα υπέρ του Blu-ray και η αναγνώριση αυτού του γεγονότος είναι το κατάλληλο βήμα για πρόσβαση στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό. Τέλος προσέθεσε ότι προσδοκά στη συνέχεια της συνεργασίας της Warner με τη Toshiba με την οποία είχαν δουλέψει στενά στη προώθηση περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας.

 

'Υστερα από αυτή την εξέλιξη, το blu-ray αποκτά μεγάλο προβάδισμα έναντι του HD DVD στον συνολικό αριθμό των στούντιο που το υποστηρίζουν αποκλειστικά. Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα ανοίγει τις πύλες της η CES 2008, η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στην Αμερική στην οποία αναμένεται να υπάρχουν εξίσου ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με τον αντικαταστάτη του DVD.

 

Link.png Site: Engadget.com