Η Canon ανακοίνωσε τη νέα EOS 6D Mark II, μία ικανότατη full frame dSLR που διαδέχεται την EOS 6D και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες που επιθυμούν να φτάσουν σε ανώτερα επίπεδα φωτογραφικής δεξιότητας.

Η νέα EOS 6D Mark II βασίζεται σε νέο αισθητήρα full frame CMOS στα 26,2 Megapixels που συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 7, το σύστημα αυτόματης εστίασης AF 45 σημείων και την τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF.

 

Χάρη στα παραπάνω χαρακτηριστικά και στη βελτιωμένη ευαισθησία ISO 40000 που επεκτείνεται μέχρι και τα ISO 102400 προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στους φωτογράφους γεγονότων, οι οποίοι τώρα πλέον μπορούν να φωτογραφίζουν γρήγορα με ευκολία, έχοντας τη σιγουριά ότι οι λεπτομέρειες των λήψεων τους θα διατηρηθούν ακόμη και σε συνθήκες με πολύ χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

 

Διαθέτει οπτικό σκόπευτρο και σύστημα αυτόματης εστίασης AF 45 σημείων, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί, επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στην παρακολούθηση (tracking) και μαζί με την τεχνολογία Canon Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει ομαλότερη εστίαση, καθώς και μικρότερους χρόνους εστίασης. Υποστηρίζεται επίσης burst mode στα 6,5 fps.

 

Η EOS 6D Mark II είναι η πρώτη full frame φωτογραφική μηχανή EOS που περιλαμβάνει ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης βίντεο 5 αξόνων και είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της Canon που διαθέτει κατάσταση λήψης βίντεο από διαδοχικά στατικά καρέ (time-lapse) σε ανάλυση 4Κ, αλλά και ιντερβαλόμετρο για μεγαλύτερη ποικιλία στην κινηματογράφηση.

 

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, υποστηρίζεται ανάλυση 1080p στα 60fps και ενώ υπάρχει είσοδος μικροφώνου δεν υπάρχει έξοδος ακουστικών. Η κάμερα διαθέτει 1040k στρεφόμενη οθόνη αφής τριών ιντσών και ενσωματώνει WiFi, NFC, Bluetooth και GPS ενώ το σώμα είναι “weather sealed”. Το κόστος της υπολογίζεται στα $1999.