Η Canon ανακοίνωσε την ανάπτυξη της νέας της full-frame mirrorless φωτογραφικής μηχανής της, EOS R5.

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της θα είναι η δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 8K, αλλά και η δυνατότητα downsampling του βίντεο για να προσφέρει εξαιρετικής λεπτομέρειας βίντεο 4K, καθώς η εταιρεία φαίνεται πως ήθελε να ανταποκριθεί στις κριτικές και τα παράπονα για τις περιορισμένες δυνατότητες 4K της EOS R, που μην ξεχνάμε ότι κοστίζει €1800 περίπου.

Η εταιρεία κάνει τα παραπάνω πραγματικότητα χρησιμοποιώντας έναν νέο αισθητήρα CMOS που ανέπτυξε, και ο οποίος θα δώσει επιπλέον ώθηση στην ταχύτητα συνεχούς λήψης της μηχανής ώστε να φτάνει τα 12 καρέ το δευτερόλεπτο με το μηχανικό κλείστρο και τα 20 καρέ το δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας το άηχο ηλεκτρονικό κλείστρο. Η μηχανή λοιπόν μπορεί να γίνει ένα ικανότατο εργαλείο στα χέρια του φωτογράφου που θέλει να τραβήξει δρομείς σε αθλητικά γεγονότα ή γενικότερα αντικειμένων που κινούνται γρήγορα.

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή EOS R5 θα διαθέτει τεχνολογία σταθεροποίησης IBIS στο σώμα (In-Body Stabilization Image) που θα λειτουργεί απρόσκοπτα σε συνδυασμό με την τεχνολογία σταθεροποίησης στους φακούς, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα που είχε προκύψει με το πρώτο της EOS R μοντέλο.

Επιπλέον θα διαθέτει διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης, κάτι απαραίτητο για τον επαγγελματία αλλά και για τέτοιας ανάλυσης βίντεο (8K). Τέλος, η Canon ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει εννέα φακούς RF, που θα κυκλοφορήσουν φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Extender RF 1.4x και Extender RF 2x αλλά και του RF100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM.

Engadget

 

  • Like 1