Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς PowerShot G, την PowerShot G1 X Mark III, παρουσίασε χθες η Canon, μια φωτογραφική μηχανή που αποτελεί το πρώτο compact μοντέλο της εταιρείας με αισθητήρα τύπου APS-C, παρόμοιο με αυτό που διαθέτει η EOS 80D.

Όπως αναφέρει η Canon, η νέα της κάμερα προορίζεται για τον ένθερμο οπαδό της φωτογραφίας που ψάχνει για ποιότητα φωτογραφιών επιπέδου DSLR αλλά με μια μικρού μεγέθους μηχανή. Ο φακός της G1 X Mark III έχει οπτικό zoom 3x ενώ ο επεξεργαστής στο εσωτερικό της μηχανής είναι ο DIGIC 7 που παρέχει ανώτερη ποιότητα εικόνας κατευθείαν από τη μηχανή, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για εκ των υστέρων διορθώσεις χάρη στα συστήματα Auto Lighting Optimiser και Diffraction Correction.

 

Για πρώτη φορά ακόμη βλέπουμε το σύστημα Dual Pixel CMOS AF σε μηχανή τύπου compact από την Canon, με την εστίαση να πραγματοποιείται σε πολύ γρήγορο χρόνο και συγκεκριμένα στα 0.09 δευτερόλεπτα, κάτι σημαντικό για αυθόρμητες λήψεις. Στον τομέα του βίντεο, η νέα φωτογραφική μηχανή της Canon μπορεί να κάνει λήψεις σε ανάλυση Full HD και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, υποστηρίζοντας σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων Advanced Dynamic IS σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF.

 

PowerShot_G1_X_Mark_III_Top_Lens_Out.jpg

 

Υποστηρίζει ακόμα Wi-Fi και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με αρκετά υψηλή τιμή αφού αυτή έχει οριστεί στα $1299, κατά $300 περισσότερα από την RX100V η οποία εκτός από το μέγεθος του αισθητήρα, διαθέτει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

Link.png Site: https://www.engadget.com/2017/10/16/canon-g1-x-mark-iii-aps-c-compact-zoom/'>Engadget