Με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς αναπτύσσεται στη χώρα μας η πολυεθνική εταιρεία Dell η οποία χθες ανακοίνωσε την αλλαγή στην ηγεσία της, με τον κ. Βαγγέλη Λαγουσάκο να διαδέχεται τον κ. Β. Θεοδωρόπουλο, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμάζεται και η ελληνική «επίθεση» της εταιρείας στην αγορά λιανικής.

 

Το 2008 όμως αναμένεται να αποτελέσει τη χρονιά «εισβολής» της Dell στην αγορά λιανικής, καθώς η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ανάλογη επιτυχία στη διείσδυσή της στην αγορά υπολογιστών για οικιακούς χρήστες. Μέχρι πρόσφατα και για περισσότερο από 20 χρόνια, χρησιμοποιούσε κυρίως το site της για την απευθείας πώληση των υπολογιστών της προς τους καταναλωτές.

 

H εταιρεία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τη λιανική πώληση των υπολογιστών της έχοντας ήδη υπογράψει συμφωνία με το βρετανικό όμιλο Dixons, ο οποίος δραστηριοποιείται και στη χώρα μας με την αλυσίδα Kωτσόβολος και Electroworld, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του 2007 υπέγραψε συμφωνία και την αλυσίδα Carrefour που επίσης δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, για την πώληση των υπολογιστών Dell.

 

H συμφωνία με το βρετανικό όμιλο Dixons προβλέπει τη διάθεση των υπολογιστών της στα καταστήματα σε: Ελλάδα, Ισπανία, Φινλανδία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία. Τέλος να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι η Dell παρουσίασε τη νέα σειρά notebooks XPS τα οποία προσανατολίζονται για τους καταναλωτές.

Η Dell, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στην ελληνική αγορά ολοκληρώνει ένα ακόμα επιτυχημένο οικονομικό έτος στο τέλος Ιανουαρίου κατακτώντας το τελευταίο τρίμηνο την 2η θέση στην ελληνική αγορά στο τμήμα των commercial desktop and notebooks εμφανίζοντας ρυθμό ανάπτυξης που υπερβαίνει το 45% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

 

Σήμερα η εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά ως ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πληροφοριακών συστημάτων στους μεγάλους εταιρικούς πελάτες και οργανισμούς.

 

Η εταιρεία μέχρι σήμερα διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, όπου ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το Σεπτέμβριο του 2002, είναι πολύ ισχυρή στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών για επιχειρήσεις.

 

Οι τελευταίες διεθνείς επίσημες έρευνες αναφέρουν ότι η Dell είναι ξεκάθαρα ο πρώτος μεγαλύτερος προμηθευτής φορητών, αλλά και επιτραπέζιων υπολογιστών στις επιχειρήσεις σε Ευρώπη και Αμερική έχοντας κατακτήσει σχεδόν το 50% της αγοράς. Ιδιαίτερα στην αγορά της Β.Αμερικής το μερίδιό της είναι 60% στους επιτραπέζιους και 58% στους φορητούς υπολογιστές.

 

Source.png Πηγή: Ναυτεμπορική