Η Dell κυκλοφορεί ένα λάπτοπ που αφορά επαγγελματίες με χαρακτηριστικά που δε θα συναντήσει κανείς σε άλλο λάπτοπ της αγοράς. Δεν πρόκειται απλά για ένα λεπτό φορητό με ωραίο εξωτερικό φινίρισμα και μικρές διαστάσεις. Το Latitude Z φορτίζει την μπαταρία του ασύρματα.

 

Η ασύρματη φόρτιση του Latitude Z μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χρόνο ίσο σχεδόν με τη φόρτιση ενός λάπτοπ με ενσύρματο φορτιστή. Ενώ εταιρείες όπως η Palm, Visteon και η Wild Charge έχουν κυκλοφορήσει ήδη ασύρματα αξεσουάρ για φόρτιση κινητών, η Dell είναι η πρώτη που έρχεται να το εφαρμόσει στο χώρο τον υπολογιστών.

 

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του Latitude Z είναι ότι ο χρήστης δε θα είναι υποχρεωμένος να περιμένει να φορτώσουν τα Windows για να ανοίξει τα mail , το ημερολόγιο, τις επαφές και τον browser του. Ο υπολογιστής περιλαμβάνει μια δεύτερη μικρότερου μεγέθους μητρική πλακέτα και έναν επιπλέον επεξεργαστή ARM. Έτσι, όλες οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιούνται σε ένα μη-Windows περιβάλλον.

 

Η τιμή του Z ξεκινά από τα € 1.999 και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν τα χαρακτηριστικά αυτα να εμφανιστούν και σε οικειακό επίπεδο.

 

Link.png Site: cnet.com

Link.png Site: χαρακτηριστικά και φωτογραφίες από το site της Dell

Video Video: το Latitude Z στην πράξη