Η Dell εξαγόρασε την EMC Corporation σε μία συμφωνία που λέγεται ότι αγγίζει τα $67 δισεκατομμύρια και είναι από τις μεγαλύτερες στον τεχνολογικό χώρο.

Η EMC προσφέρει υπηρεσίες cloud, storage και διάφορες υπηρεσίες analytics σε επιχειρήσεις ενώ της ανήκει η εταιρεία ασφαλείας RSA καθώς και η λύση εικονικοποίησης VMWare.

 

Η συμφωνία είναι τεραστίων διαστάσεων, και μάλιστα, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιηθεί στον χώρο της τεχνολογίας έως σήμερα (αν εξαιρέσουμε τον χώρο των τηλεπικοινωνιών). Να σημειώσουμε, πως η EMC έχει διπλάσια αξία από την Dell αυτή την περίοδο, ενώ διαθέτει 70 χιλιάδες εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Πως κατάφερε η Dell να την εξαγοράσει; Η συμφωνία χρηματοδοτήθηκε από την MSD Capital (την επενδυτική εταιρεία του Michael Dell) σε συνεργασία με την Silver Lake, η οποία βοήθησε τον Michael Dell να ανακτήσει τα ηνία της εταιρείας το 2013, μία εταιρεία που ο ίδιος δημιούργησε.

 

Αν η συμφωνία λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, θα καταστήσει την εταιρεία έναν πραγματικό γίγαντα στον χώρο του επιχειρησιακού computing. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η VMWare “δεν αποτελεί μέρος” της συμφωνίας, με την έννοια ότι θα συνεχίσει να αποτελεί μία ξεχωριστή οντότητα στο χρηματιστήριο.

 

Η Dell συμφώνησε να δώσει $24,05 ανά μετοχή στους μετόχους της EMC, καθώς και tracking stocks της VMWare (οι μετοχές του είδους, οι οποίες εκδίδονται από την μητρική εταιρεία έχουν απόδοση που σχετίζεται με την απόδοση ενός η περισσότερων επιχειρησιακών τμημάτων της μητρικής εταιρείας, και πρόκειται για μετοχές που διανέμονται σαν μέρισμα στους υπάρχοντες μετόχους της μητρικής εταιρείας). Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό της εξαγοράς αποτελεί μία εκτίμηση και πως ενδέχεται να αλλάξει ελαφρώς μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά.

 

Link.png Site: Engadget