Σε συμφωνία συμβιβασμού προχώρησε η εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell στη διαμάχη της με δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες καταγγέλλουν ότι η εταιρεία προσφεύγει σε παραπλανητικές διαφημιστικές πρακτικές εις βάρος του αγοραστικού κοινού.

 

Η Dell θα πληρώσει 3,85 εκατομμύρια δολάρια σε τουλάχιστον 46 πολιτείες που συμμετέχουν στη συμφωνία για το συμβιβασμό.

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του συμβιβασμού η μετοχή της Dell μειώθηκε κατά 4,2%.

 

Οι επικεφαλής των εισαγγελικών αρχών του Κονέκτικατ και της Ουάσινγκτον διευκρίνισαν ότι προσέγγισαν την Dell για πρώτη φορά στα μέσα του 2008. “Οι καταγγελίες και τα παράπονα εις βάρος της Dell είχαν λάβει διαστάσεις επιδημίας”, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ.

 

Ο Μπλούμενταλ εξήγησε ότι πολλοί καταναλωτές, οι οποίοι είχαν αγοράσει προϊόντα με μηδενικό επιτόκιο βρέθηκαν μετά από ένα εξάμηνο να πληρώνουν τόκους. Επιπλέον, πολλοί αγοραστές προϊόντων Dell συνάντησαν τεράστια εμπόδια για να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες εγγύησης της εταιρείας.

 

Μόνο μια πολιτεία, αυτή της Νέας Υόρκης, έχει ασκήσει αγωγή εις βάρος της Dell. Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο κατηγορεί την Dell για απάτη, παραπλανητική διαφήμιση και εξαπάτηση των καταναλωτών.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr