Όπως φαίνεται, η DJI θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο drone με την ονομασία Spark, το οποίο θα έχει διαστάσεις μικρότερες ακόμα και από αυτές του Mavic Pro.

Βάσει φωτογραφιών αλλά και βίντεο που διέρρευσαν τις περασμένες ημέρες, το Spark φαίνεται ότι θα προορίζεται για πολύ πιο ερασιτεχνικές χρήσεις, με έμφαση πιθανότατα στην εύκολη και εντυπωσιακή λήψη selfies. Χωρίς να διπλώνει όπως το Mavic Pro περιορίζοντας περισσότερο τις διαστάσεις του, διαθέτει αισθητήρες στην εμπρόσθια όψη για την αυτόματη αποφυγή εμποδίων ενώ η κάμερα έχει μικρότερο σχήμα από αυτή του Mavic Pro ενώ φαίνεται ότι μπορεί να κινηθεί μόνο πάνω και κάτω.

 

Μια άλλη θεωρία φέρει το DJI Spark να απευθύνεται σε όσους συμμετέχουν σε αγώνες με drones αν και κάτι τέτοιο θα περιόριζε σημαντικά το διαθέσιμο κοινό στο οποίο θα απευθυνόταν. Αυτό που δε βλέπουμε στις φωτογραφίες και το βίντεο είναι το χειριστήριο, το οποίο για την ώρα αποτελεί μυστήριο αν και θεωρείται σίγουρη η δυνατότητα χειρισμού τουλάχιστον μέσω smartphone. Πάντως η DJI κατοχύρωσε την ονομασία Spark τον περασμένο μήνα κάτι που ίσως φανερώνει ότι η επίσημη ανακοίνωση δεν είναι μακρυά.

 

 

Dji spark

Dji spark

Dji spark

 

Έχοντας συναντήσει μεγάλη επιτυχία με τη σειρά drone Phantom τα τελευταία χρόνια, η DJI έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες την επέκταση της κυκλοφορίας του Mavic Pro μετά από σερί προβλημάτων διαθεσιμότητας. Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες, το Spark αναμένεται να τιμολογηθεί φθηνότερα, κάτω από το όριο των $1000.

 

Link.png Site: TechCrunch