Πιο ασφαλείς τις πτήσεις των drone της κοντά σε αεροπλάνα και ελικόπτερα, θέλει να κάνει η DJI ενσωματώνοντας σ' αυτά την τεχνολογία AirSense.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2020, όλα τα drones της DJI που έχουν βάρος μεγαλύτερο των 250 γραμμαρίων, θα ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία η οποία είναι σε θέση να λάβει το σήμα ADS-B το οποίο εκπέμπουν σε απόσταση χιλιομέτρων όλα τα ελικόπτερα και αεροπλάνα. Στην οθόνη του χειριστηρίου του, ο χρήστης του drone θα λάβει σχετική ένδειξη και θα πρέπει άμεσα να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Η λειτουργία αυτή προστίθεται σε μια σειρά άλλων που ήδη διαθέτουν τα Drones της DJI όπως το "return to home", "geofencing", "όρια ύψους" και "αποφυγή εμποδίων" με μοναδικό στόχο τις ασφαλέστερες πτήσεις. Ήδη η DJI έχει εγκαταστήσει το AirSense στα μοντέλα Matrice 2000 και Mavic 2 Enterprise ενώ το απαιτούμενο βάρος (250 γραμμάρια) περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα drones της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του μοντέλου Spark που έχει βάρος 300 γραμμάρια. 

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) απαιτεί από κάθε παραδοσιακό αεροσκάφος να ενσωματώνει το σύστημα ADS-B μέχρι τις αρχές του 2020 ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει παρόμοια οδηγία για οποιοδήποτε drone. Όμως πρόσφατα περιστατικά σε αεροδρόμια όπως αυτό στο Heathrow τον περασμένο Ιανουάριο όπου εθεάθη drone κοντά σε διάδρομο προσγείωσης, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του για αρκετές ώρες και την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών. 

TechCrunch

  • Confused 1