Ένα νέο προϊόν πρόκειται να αποκαλύψει στις 27 Απριλίου η DJI σύμφωνα με ένα σύντομο teaser με το σλόγκαν «Up your game» που ανάρτησε στο Twitter.

Αν και η εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστό το παραμικρό, σύμφωνα με φήμες σκοπεύει να αποκαλύψει τον διάδοχο του επιτυχημένου Mavic Air. Μάλιστα στην ιστοσελίδα της γνωστής εταιρείας υπάρχει ένα «κοντινό» του προϊόντος καθώς και αντίστροφη μέτρηση μέχρι την ώρα που θα το αποκαλύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Mavic Air 2 θα διαθέτει καλύτερη κάμερα, που θα βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνη του πρώτου Mavic Air (αισθητήρας 1/2.3” για 12MP φωτογραφίες) και της περισσότερο προηγμένης λύσης του Mavic 2 (μία κάμερα με αισθητήρα 1” με fixed-lens ή μία κάμερα με αισθητήρα 1/2.3” με 4x zoom). Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει περιμένουμε από το Mavic Air 2 να τραβάει φωτογραφίες έως και 48MP και βεβαίως θα τραβάει βίντεο 4K αν και με άγνωστο για την ώρα frame rate. Το drone επίσης θα διαθέτει 3-axis σταθεροποίησης εικόνας και διάφορες έξυπνες αυτόματες λειτουργίες ενώ δεν θα απουσιάζει το χαρακτηριστικό ActiveTrack 3.0 (με το οποίο το drone ακολουθεί ένα αντικείμενο που έχει υποδείξει ο χειριστής του) ή το Point of Interest 3.0 (που επιτρέπει στον χειριστή του να ορίσει ένα αυτόματο σχέδιο πτήσης γύρω από ένα αντικείμενο).

Το Mavic Air 2 θα διαθέτει επανασχεδιασμένο χειριστήριο με «mount» για το κινητό που δεν θα αναγκάζει τον χειριστή να κοιτάζει προς τα κάτω ενώ θα κάνει χρήση του συστήματος μετάδοσης Ocusync 2.0, που είναι αρκετά πιο αξιόπιστο από το WiFi-based radio system του πρώτου Mavic Air, καθώς εναλλάσσεται μεταξύ 2,4GHz και 5,8GHz ενώ προσφέρει εμβέλεια μέχρι και 8 χλμ. (και με ικανότητα μετάδοσης ζωντανού βίντεο ανάλυσης 1080p).

Επίσης θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3500mAh (στα 11,5V) που είναι αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη του πρώτου Mavic Air (2375mAh), η οποία θα προσφέρει στο drone αυτονομία 34 λεπτών. Η μέγιστη ταχύτητα του θα φτάνει τα 68,4 χλμ./ώρα. Το Mavic Air έχει αισθητήρες αποφυγής εμποδίων στο μπροστινό μέρος, στο πίσω ή στο κάτω μέρος του και ο διάδοχος του αναμένεται να έχει παρόμοιο setup. Αυτό είναι ένα βασικό σημείο διαφοροποίησης του Mavic Air 2 σε σχέση με τα higher-end μοντέλα Mavic 2 που διαθέτουν omnidirectional sensing. Το drone θα διαθέτει επίσης δέκτη ADS-B για να αποφεύγει αεροπλάνα ή ελικόπτερα κ.λπ. Περισσότερα για το επερχόμενο drone της DJI θα μάθουμε στις 27 Απριλίου στην σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία.