Το νέο δημιούργημα της DJI ονομάζεται Mavic Mini και είναι ακόμα πιο μικρό σε διαστάσεις και ελαφρύ από το Spark.

Το βάρος του είναι μόλις 249 γραμμάρια και έτσι, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, δεν είναι απαραίτητο για τον ιδιοκτήτη του να το δηλώσει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της DJI, Roger Luo « είναι εύκολο στον χειρισμό, ανεξάρτητα από το επίπεδο της εμπειρίας του χειριστή με drones». Πράγματι, το Mavic Mini εφοδιάζεται με δέκτη GPS και οπτικούς αισθητήρες που είναι στραμμένοι προς το έδαφος για την διευκόλυνση του χειρισμού, σταθερές λήψεις και ακριβή αιώρηση.

1.jpg.65c92a7a0add5de0f477d25a951ee9f5.jpg

Δεν εφοδιάζεται πάντως με την τεχνολογία αποφυγής εμποδίων όπως τα μεγαλύτερα μοντέλα Mavic, ενώ δεν έχει και τόσες πολλές επιλογές για Quickshots (pre-programmed μανούβρες πτήσης). Εξάλλου, είναι ένα drone που σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευάστηκε για να προσφέρει ευχαρίστηση κυρίως στον ερασιτέχνη και δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση. Παρόλα αυτά, προσφέρει μέγιστη εμβέλεια 4 χιλιομέτρων και υπόσχεται μισή ώρα πτήσης. Επιπλέον, η κάμερα του, που βασίζεται σε έναν αισθητήρα 1/2.3-inch σταθεροποιείται με ένα 3-axis gimbal και προσφέρει δυνατότητες λήψης βίντεο ανάλυσης 2.7K στα 30fps και Full HD στα 60fps αλλά και φωτογραφίες 12MP.   

Το Mavic Mini κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την απλή έκδοση Mavic Mini Standard με κόστος $399 που διαθέτει ένα σετ έξτρα propellers, ένα χειριστήριο, μία μπαταρία και ό,τι εργαλεία χρειάζεται ο χρήστης του, και την έκδοση Mavic Mini More Combο με κόστος $499 που διαθέτει το 360-degree propeller guard για την προστασία των propellers, ένα Hub φόρτισης two-way, τρεις μπαταρίες και τρία σετ από propellers καθώς και θήκη μεταφοράς. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 11 Νοεμβρίου.

Engadget

  • Like 4