Οι φήμες ήταν αληθινές και έτσι η DJI κυκλοφορεί ένα νέο εισαγωγικό drone, το Mini 2 SE που διαθέτει μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Πιο συγκεκριμένα, η DJI έχει εξοπλίσει το Mini 2 SE με το εσωτερικό της σύστημα μετάδοσης OcuSync 2.0, πράγμα που σημαίνει ότι το drone μπορεί πλέον να πετάξει αποτελεσματικά σε υπερδιπλάσια απόσταση από το αρχικό Mini SE και πολύ πιο αξιόπιστα. Το σύστημα "Enhanced WiFi" αυτού του μοντέλου περιόριζε την εμβέλειά του σε έως και 4 χιλιόμετρα.

Το νέο σύστημα θα πρέπει επίσης να διατηρεί μια πιο σταθερή τροφοδοσία βίντεο σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Η προσθήκη του OcuSync 2.0 μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμη όσο υποδηλώνουν οι αριθμοί αφού οι περισσότερες ενέργειες απαιτούν να διατηρείτε οπτική επαφή με το drone σας και με ένα UAV τόσο μικρό όσο το Mini 2 SE. Έτσι είναι πολύ πιθανό να το χάσετε από τα μάτια σας πολύ πριν προλάβετε να το πετάξετε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων.

 

FoRnafvWAAMYBQs.webp.aab175fe46ecbfbeb4456ff12f8c7d0a.webpΕπιπλέον, η DJI αναφέρει ότι το Mini 2 SE μπορεί να πετάξει για 31 λεπτά με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας, μια μέτρια αναβάθμιση από τον μέγιστο χρόνο πτήσης 30 λεπτών του προηγούμενου μοντέλου αλλά σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακή για το μέγεθος του drone. Εκτός από αυτές τις αλλαγές, το Mini 2 SE είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το μοντέλο που πρόκειται να αντικαταστήσει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού όπως και ο προκάτοχός του, το Mini 2 SE ζυγίζει λιγότερο από 249 γραμμάρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το δηλώσετε στην Υπηρεσία του Μητρώου της Πολιτικής Αεροπορίας. Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεταφέρει επίσης το γερασμένο αλλά αξιοπρεπές σύστημα κάμερας που υπήρχε στο Mini SE. Διαθέτει gimbal τριών αξόνων και αισθητήρα CMOS 1/2,3 ιντσών ικανό να καταγράφει βίντεο 2,7K και φωτογραφίες στα 12 megapixel.

Το DJI Mini 2 SE θα κοστίζει 369 δολάρια όταν φτάσει στα καταστήματα τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου. Εκτός από την πώληση του drone από μόνο του, η DJI θα προσφέρει παραδοσιακά το Mini 2 SE ως μέρος ενός πακέτου "Fly More Combo" που συνοδεύεται από πρόσθετες μπαταρίες, προπέλες αντικατάστασης και μια θήκη μεταφοράς για 519 δολάρια.

  • Like 6