Η DJI μπορεί να «έφτιαξε» το όνομά της στον χώρο των drones, εσχάτως όμως έχει επεκταθεί και στις κάμερες και η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν τα πάει κι άσχημα.

Η Ronin 4D έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και όπως προστάζει η λογική, η DJI «πατάει» επάνω στην τεχνογνωσία της και τα όσα έχει προσφέρει ήδη στο κοινό, λανσάροντας τρεις νέες -ή περίπου νέες, όπως θα διαπιστώσεις- λύσεις.

Αρχικά έχουμε δύο gimbals: το RS3 και το RS3 Pro. Το πρώτο αποτελεί τον διάδοχο του RSC2, είναι αρκετά συμπαγές και δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα, χωρίς να σε μπλέκει με ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων. Η έναρξη της εγγραφής μπορεί να γίνει ασύρματα μέσω Bluetooth (ξέχνα τα καλώδια ελέγχου κάμερας) κι εσύ θα έχεις πλήρη εικόνα των όσων καταγράφονται μέσα από την οθόνη αφής OLED της 1,8 ιντσών. Η εναλλαγή μεταξύ των βασικών λειτουργιών (pan follow, pan & tilt follow, FPV) γίνεται μέσω ενός ιδιαίτερα βολικού slider στη λαβή. Το RS3 διαθέτει αυτονομία 12 ωρών, ζυγίζει 1,3 κιλά και διατίθεται ήδη προς $549.

Το RS3 Pro διαθέτει ό,τι και η απλή έκδοση του RS3 με δύο όμως διαφορές: το μέγιστο συνολικό βάρος που μπορεί να αντέξει είναι 4,5 κιλά (έναντι 3 κιλών του RS3) ενώ ενσωματώνει και τεχνολογία LiDAR (την είδαμε στη Ronin 4D), μετατρέποντας επί της ουσίας τους φακούς χειροκίνητης εστίασής σου σε φακούς auto-focus. Το δε ActiveTrack της DJI έχει αναβαθμιστεί σε ActiveTrack Pro, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ακόμα πιο απαιτητικές περιστάσεις για σταθερή λειτουργία με βελτιωμένη αναγνώριση θέματος. Το RS3 Pro διατίθεται ήδη στα $869.

image.jpeg.8d9c74af999889e5e8a52c013c6d56e3.jpeg

Η τρίτη και τελευταία λύση είναι το DJI Transmission, ένα ασύρματο σύστημα μετάδοσης εικόνας χάρη στο οποίο μπορείς να ελέγχεις την κίνηση και το περιεχόμενο που καταγράφει η κάμερά σου ή το RS3 Pro σου (ή και τα δύο). Μιλάμε για εμβέλεια 6 χιλιομέτρων για βίντεο ποιότητας 1080p/60fps με ζωντανό ήχο με τεχνολογία δυναμικής επιλογής συχνότητας (DFS) μεταξύ 2,4 και 5,8 GHz για χρήση χωρίς παρεμβολές. Ο πομπός του συστήματος τοποθετείται στη συσκευή σου ενώ ο δέκτης είναι επί της ουσίας μία οθόνη 7 ιντσών με φωτεινότητα 1500 nits. Οι πολλαπλές λειτουργίες (βλ. Broadcast, Control) θα σου επιτρέψουν να προσαρμόσεις το DJI Transmission στις ανάγκες σου. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στα $2499 (ο πομπός και ο δέκτης, ανεξάρτητα, θα τιμώνται περί τα $1699 και $1099 αντίστοιχα).