Μετά τη σύντομη εμφάνισή του στην Osmo Pocket 3 κάμερα, το σύστημα ασύρματων μικροφώνων Mic 2 της DJI κυκλοφορεί επίσημα με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το δημοφιλή του προκάτοχο.

Προσφέρει πλέον άμεση συνδεσιμότητα με το smartphone σας μέσω Bluetooth, μαζί με βελτιωμένη εσωτερική ποιότητα εγγραφής, μείωση εξωτερικού θορύβου με τη χρήση AI, μεγαλύτερη οθόνη αφής και πιο φιλικά προς το χρήστη χειριστήρια.

Οι πομποί, που είναι πλέον και σε μια λευκή έκδοση, διαθέτουν διαφανή σχεδιασμό αν μιλάμε για τη μαύρη έκδοση. Είναι ελαφρώς πιο συμπαγείς από τους προκατόχους τους, αλλά διατηρούν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως κλιπ, μαγνητική βάση και είσοδο μικροφώνου 3,5 mm. Τα κουμπιά τροφοδοσίας και σύνδεσης έχουν μεταφερθεί στην ίδια πλευρά και έχουν αναδιαμορφωθεί σε στρογγυλό σχήμα, ενώ το κουμπί εγγραφής και η είσοδος USB-C βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά.

Μια σημαντική αλλαγή είναι η μετατόπιση της LED ένδειξης ενεργοποίησης στα πλάγια, αποτρέποντας την εμφάνισή της στην κάμερα, όπως γινόταν προηγουμένως όταν βρισκόταν κοντά στο μπροστινό μέρος. Ωστόσο, το λογότυπο της DJI παραμένει σε εμφανή θέση στο μπροστινό μέρος, με πολλούς να χρησιμοποιούν ένα κομμάτι μαύρης ταινίας για να το κρύψουν.

image.png.d4f4e4c58591fd1e4505c594622f583b.png

Ο δέκτης έχει με τη σειρά του υποστεί σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης οθόνης αφής 1,1 ιντσών και ενός νέου κουμπιού ελέγχου για ευκολότερες ρυθμίσεις. Η σύνδεση του πομπού απευθείας στο smartphone σας έχει επίσης απλοποιηθεί με την προσθήκη προσαρμογέων USB-C και Lightning.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Mic 2 σε σχέση με άλλα κιτ, όπως το Rode wireless Go 2, είναι η θήκη φόρτισης που περιλαμβάνεται στο κιτ δύο πομπών. Υποστηρίζει πλέον έως και 18 ώρες χρήσης με μία μόνο φόρτιση, μια αύξηση από τις προηγούμενες 15 ώρες, ενώ και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των πομπών έχει επεκταθεί από 5,5 σε έξι ώρες.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη άμεσης σύνδεσης Bluetooth, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε ένα από τα μικρόφωνα του DJI Mic 2 με το smartphone σας (ή τα Osmo Pocket 3 και Action Cam 4 της DJI) χωρίς να χρειάζεστε δέκτη. Αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς με χαμηλό προϋπολογισμό να αγοράσουν ένα αυτόνομο μικρόφωνο πομπού με 99 δολάρια ή να προσθέσουν το Lavalier Mic της DJI με επιπλέον 35 δολάρια.

Η σύζευξη ενός smartphone είναι σχετικά απλή και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί εγγραφής για τρία δευτερόλεπτα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί σύνδεσης για δύο δευτερόλεπτα, και αν όλα πάνε καλά το smartphone σας θα πρέπει να έχει εντοπίσει τον πομπό, με τις εγγραφές βίντεο να συνοδεύονται πλέον από πολύ καλύτερο ήχο.

image.png.45b5d4c1ad6698f46506c093353329d2.png

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί: η λειτουργία ακύρωσης θορύβου AI δεν λειτουργεί όταν είναι συνδεδεμένη με smartphone και μόνο ένας πομπός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα. Εάν έχετε το συνδυασμό πομπού/δέκτη, μπορείτε να εξακολουθείτε να λαμβάνετε ήχο συνδέοντας τον δέκτη απευθείας στο τηλέφωνό σας, όπως και πριν.

Όσον αφορά την ποιότητα του ήχου, το Mic 2 προσφέρει αρκετές βελτιώσεις σύμφωνα με τη DJI. Αποδίδει "πιο καθαρές και φυσικές φωνές", καθιστώντας το ιδανικό για συνεντεύξεις και όχι μόνο. Ενώ το αρχικό DJI Mic υποστήριζε την εσωτερική εγγραφή ως εφεδρικό αντίγραφο των αρχείων της κάμερας, τώρα καταγράφει σε υψηλότερη ποιότητα 32-bit float, χωρίς να ανησυχείτε για παραμόρφωση ήχου είτε αν φωνάζετε είτε αν μιλάτε σιγά, αφού και τα δύο μπορούν να φτιαχτούν στη συνέχεια μέσω προγράμματος επεξεργασίας βίντεο. Υποστηρίζει επίσης υψηλότερο σημείο ακουστικής υπερφόρτωσης (AOP), έως 120 dB από 114 dB, με αποτέλεσμα λιγότερη παραμόρφωση σε υψηλότερα επίπεδα ήχου.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η ακύρωση θορύβου AI, η οποία μειώνει τον περιβαλλοντικό θόρυβο για να κάνει τις φωνές πιο ευδιάκριτες. Η DJI διαβεβαιώνει ότι λειτουργεί αποτελεσματικά σε "σύνθετα και θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως δρόμοι και εστιατόρια".

Η combo έκδοση του DJI Mic 2 που περιλαμβάνει και τη θήκη, κοστίζει 359€, ενώ χωρίς τη θήκη, και κάποια άλλα αξεσουάρ, η τιμή πέφτει στα 229€.

  • Like 1