Αν και διέθεσε αρκετά νέα μοντέλα φέτος, η DJI δεν είχε πει την τελευταία της λέξη για τη χρονιά που σύντομα θα μας αποχαιρετίσει και έτσι ανακοίνωσε ένα ακόμη drone, το Mini 3, το οποίο αποτελεί μία «κομμένη» έκδοση του Mini 3 Pro.

Αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτει αισθητήρες ανίχνευσης εμποδίων εμπρός και πίσω, δεν διαθέτει ActiveTrack και η εγγραφή βίντεο περιορίζεται στα 4K και στα 30fps. Οι παραπάνω συμβιβασμοί αντικατοπτρίζονται και στη τιμή του, με την προτεινόμενη τιμή λιανικής να είναι €509 χωρίς το χειριστήριο, €599 με το χειριστήριο χωρίς οθόνη RC-N1 και €769 με το χειριστήριο RC της εταιρείας που ενσωματώνει και οθόνη.

DJI_Mini_3___Outdoor_KV_Standalone__with_RC_N1_.webp

To βάρος του Mini 3 δεν ξεπερνά τα 249 γρ. και επομένως δεν απαιτείται ειδική άδεια για να το πετάξεις σε ορισμένες χώρες. Μάλιστα, δεν έχει πρόβλημα με ανέμους ταχύτητας έως και 38 χλμ./ώρα και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για έως και 38 λεπτά εκτός και αν χρησιμοποιηθεί ενισχυμένη μπαταρία τύπου Intelligent Flight Battery Plus που του παρέχει αυτονομία 51 λεπτών. Διαθέτει τον ίδιο 1/1.3” αισθητήρα με το μεγαλύτερο αδερφάκι του και φακό με διάφραγμα f:/1.7 υποστηρίζοντας HDR και φωτογραφίες έως και 48MP (συμπιεσμένες 12MP). Στη διάθεση του χειριστή του είναι FoV 180°, wide και sphere panorama λειτουργίες λήψης καθώς και ψηφιακό ζουμ 2x στα 4K στα 30 fps και 4x στα 1080p καθώς και 2x για φωτογραφίες 12MP. Διαθέσιμη είναι και η λειτουργία Quickshots, μία σουίτα με προ-προγραμματισμένες διαδρομές κινηματογράφησης ενώ με την τεχνολογία μετάδοσης ψηφιακού βίντεο μπορεί να μεταδώσει ζωντανή εικόνα ανάλυσης 720p στα 30 fps από απόσταση 10 χλμ.  

DJI_Mini_3___Outdoor_Promotional_Images__beach__7_of_11__1_.webp

Το DJI Mini 3 έρχεται εξοπλισμένο με διάφορα αυτόματα χαρακτηριστικά πτήσης όπως τα «Auto Takeoff» και «Return to Home» (RTH) με το τελευταίο να περιλαμβάνει αυτόματες λειτουργίες όπως το Smart RTH, Low Battery RTH και Failsafe RTH που οδηγεί το drone να επιστρέψει στο αρχικό σημείο όταν διαπιστωθούν ζητήματα όπως χαμηλό σήμα ή χαμηλή μπαταρία. Το DJI Mini 3 συνδυάζει πλοήγηση GNSS και στίγμα θέσης με υπέρυθρες για βελτιωμένη σταθερότητα hovering.

  • Like 1