Από ότι φαίνεται, η περιπέτεια της DJI στον κόσμο των καμερών με αρθρωτή σχεδίαση (modular) έφτασε στο τέλος της, με την εταιρεία να ανακοινώνει την Osmo Action 3 που διαθέτει «μονοκόμματο» σχεδιασμό. Η επαναφορά επίσης του ονόματος «Osmo» είναι ένα ακόμα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης σε σχέση με την Action 2.

Η DJI Osmo Action 3 διαθέτει παρόμοιες προδιαγραφές με την Action 2, επομένως διαθέτει αισθητήρα 1/1.7” ανάλυσης 12MP και ευρυγώνιο σύστημα φακού 155° με διάφραγμα f/2.8. H εγγραφή βίντεο πραγματοποιείται με ταχύτητα έως 130Mbps και τα αρχεία αποθηκεύονται σε κάρτα τύπου microSD.

Οι λειτουργίες εγγραφής βίντεο περιλαμβάνουν δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 4K στα 120 fps (16:9) ή στα 60 fps (4:3) και σε ανάλυση Full HD (1080p) στα 240 fps (16:9). Προσφέρονται επίσης αρκετές λειτουργίες για βίντεο αργής κίνησης (slow motion) καθώς και λειτουργία Hyperlapse έως ανάλυσης 4K.

Osmo Action 3 (7).jpg

Το νέο μοντέλο επίσης φέρει την τεχνολογία ηλεκτρονικής σταθεροποίησης της εικόνας RockSteady 3.0, η οποία λειτουργεί έως ανάλυση 4Κ στα 120 fps. Η τεχνολογία επίσης HorizonSteady δίνει το παρόν διατηρώντας το επίπεδο του ορίζοντα ακόμα και όταν ο χρήστης πραγματοποιεί λήψεις 360° αν και η ανάλυση περιορίζεται στα 2.7K στα 60 fps. Επίσης, υπάρχει μία νέα λειτουργία που η εταιρεία ονομάζει HyperBalancing, η οποία διορθώνει την κλίση έως και κατά 45° και λειτουργεί μέχρι και την ανάλυση των 4Κ στα 60 fps.

Osmo Action 3 (2).jpg

Καθώς επίσης το «κάθετο βίντεο» είναι εξαιρετικά δημοφιλές-δυστυχώς-στις μέρες μας, η κάμερα έρχεται με ένα νέο προστατευτικό πλαίσιο (frame) με δύο σημεία προσαρμογής -ένα στο κάτω μέρος και ένα στην μία πλευρά- ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει από οριζόντιο σε κάθετο βίντεο εύκολα. Ο μηχανισμός γρήγορης απελευθέρωσης επίσης είναι σημαντικά βελτιωμένος σε σύγκριση με την κάμερα Action 2.

Η οθόνη 1,4 ιντσών στην πρόσοψη της Osmo Action 3 είναι πλέον αφής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή των ρυθμίσεων που αφορούν την κάμερα, τη λειτουργία λήψης κ.ά. Κάτι παρόμοιο μπορούσε να γίνει με το Front Touchscreen Module για την κάμερα Action 2, ωστόσο αυτά είναι πράγματα που πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Η οθόνη στο πίσω της κάμερας έχει αυξηθεί σε διαγώνιο και πλέον βρίσκεται στις 2,25 ίντσες από τις 1,76 ίντσες. Η κάμερα, χάρη σε σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στο εσωτερικό, όσον αφορά την παραγόμενη θερμότητα, μπορεί να εγγράψει βίντεο έως και για 160 λεπτά (με την οθόνη απενεργοποιημένη, σε ανάλυση 1080p στα 30fps και χωρίς RockSteady 3.0). Όσον αφορά την εγγραφή βίντεο, μπορεί να πραγματοποιηθεί απροβλημάτιστα ακόμα και σε συνθήκες όπου επικρατεί μεγάλο ψύχος, από τους -20°C έως στους 45°C (λάβετε υπόψη σας, ότι δεν μπορείτε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, κάτι που συμβαίνει με όλες τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, κάτω από τους 0°C (στη συγκεκριμένη περίπτωση η φόρτιση είναι δυνατή από τους 5° έως στους 40°C). Η μπαταρία πλέον υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, και από ποσοστό 0% σε ποσοστό 80% φορτίζει σε 18 λεπτά. Για το υπόλοιπο 20% απαιτούνται 32 λεπτά.

Osmo Action 3 (1).jpg

Η κάμερα είναι αδιάβροχη σε βάθος έως και 16 μέτρων χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια θήκη. Η DJI πουλάει μία ειδική θήκη για όσους θέλουν να την πάρουν μαζί τους βαθύτερα. Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας χρώματος βοηθά στη ρύθμιση του χρώματος με μεγαλύτερη ακρίβεια όταν η κάμερα βρίσκεται σε βάθος και αργότερα ανεβαίνει στην επιφάνεια. Οι δύο οθόνες αφής αλλά και ο φακός της κάμερας προστατεύονται από Gorilla Glass αλλά και από μία υδροφοβική επίστρωση. Η κάμερα αντέχει στις πτώσεις επίσης από ύψος έως 1,5 μέτρων.

Osmo Action 3 (3).jpg

Η κάμερα εξοπλίζεται με τρία μικρόφωνα ενώ δέχεται και εξωτερικό μικρόφωνο εφόσον χρησιμοποιηθεί ένας αντάπτορας USB-C σε 3,5mm. Επίσης, η Osmo Action 3 μπορεί να μετατραπεί σε μία πρώτης τάξης web camera για τον υπολογιστή, για livestreams και τηλεδιασκέψεις κ.ά. Η DJI Osmo Action 3 είναι ήδη διαθέσιμη από το κατάστημα της εταιρείας με τιμή €360 για το «standard combo» που περιλαμβάνει την κάμερα, την οριζόντια/κάθετη προστατευτική θήκη και ορισμένα ακόμη αξεσουάρ mounting). Το Adventure Combo που διαθέτει δύο επιπλέον μπαταρίες, μία θήκη μπαταρίας και το extension rod 1.5m στοιχίζει €100 περισσότερα.

  • Like 2