Η ITC, η Αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, κατέληξε στην απόφαση να σταματήσουν οι εισαγωγές και οι πωλήσεις των drones της DJI καθώς την έκρινε ένοχη για παραβίαση ευρεσιτεχνίας.

Στις 2 Μαρτίου, η διεθνούς εμβέλειας νομική εταιρεία Steptoe, κέρδισε μία πολύ σημαντική υπόθεση για λογαριασμό της εταιρείας Autel Robotics USA στην Αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (US ITC).

Ο αρμόδιος δικαστής έκρινε ότι η SZ DJI Technology Co. Ltd., που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής consumer drones, και επτά ακόμη οντότητες γνωστές συλλογικά ως «DJI» παραβίασαν την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της Autel Robotics (US Patent No. 9, 260,184.)

Ο δικαστής της ITC συνέστησε την απαγόρευση της εισαγωγής διάφορων προϊόντων της DJI στις Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριλαμβανομένων των Mavic Pro, Mavic Pro Platinum, Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Air και Spark. Ο δικαστής επίσης διέταξε να σταματήσει η πώληση οποιουδήποτε από τα παραπάνω προϊόντα που έχουν ήδη εισαχθεί στις ΗΠΑ. Η Autel Robotics επιχείρησε επίσης να εμποδίσει την πώληση και άλλων προϊόντων της DJI από τις σειρές Phantom 4 και Inspire.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί, ότι το πρώτο Inspire και το μεγαλύτερο μέρος της σειράς Phantom 4 δεν πωλούνται πλέον, με εξαίρεση το Phantom 4 Pro V2.0. Το Spark και τα πρώτα επίσης μοντέλα Mavic Pro δεν παράγονται πλέον από την Κινέζικη εταιρεία.