Όχι ένα αλλά 2 μοντέλα -όπως είχε διαρρεύσει-, αποτελούν τους διαδόχους του Mavic Pro, ενός από τα πιο επιτυχημένα drone όλων των εποχών, το οποίο παρουσιάστηκε πριν 2 χρόνια.

Το Mavic Pro εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή για τις δυνατότητές του αλλά και το εξαιρετικά μικρό του σχήμα κάνοντας τη μεταφορά του πολύ εύκολη εξαιτίας των πτερυγίων που μπορούν να αναδιπλωθούν.

Τα Mavic 2 Pro και Mavic 2 Zoom διαθέτουν ότι έκανε τον προκάτοχό τους επιτυχημένο, με σημαντικές όμως αναβαθμίσεις στον τομέα της κάμερας, κάτι που αποτελεί και τη κύρια διαφορά μεταξύ τους. Όπως αναφέρει η DJI, τα δύο νέα Mavic αποτελούν «τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά drones που έχουμε κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία», αποτελώντας μια πιο ελκυστική αγορά για επαγγελματίες φωτογράφους. Το κορυφαίο από τα δύο μοντέλα είναι το Mavic 2 Pro στο οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά και τα αποτελέσματα της εξαγοράς της Hasselblad από τη DJI το 2017, διαθέτοντας αρκετά μεγαλύτερη κάμερα από αυτή του Zoom, φέρνοντας μαζί του σημαντικά καλύτερη ποιότητα εικόνας από τον προκάτοχό του. Σε αυτό βοηθάει η ανάλυση των 20MP αλλά και η τεχνολογία Natural Color Solution (HNCS) της Hasselbad για καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων.

Στο Mavic 2 Zoom βρίσκουμε οπτικό zoom 2x ((24-48mm) και ψηφιακό zoom 2x, με το συνδυασμό των δύο να εξομοιώνουν τα εφέ ενός φακού 96mm. Στο Zoom μοντέλο βρίσκουμε κάμερα 12MP η οποία υποστηρίζει τη δυνατότητα "Super Resolution" με την οποία γίνεται ένωση 9 zoomed-in φωτογραφιών προκειμένου να δημιουργηθεί μια φωτογραφία με υπερυψηλή ανάλυση 48MP, μια δυνατότητα που προορίζεται για πανοραμικές λήψεις.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία λήψης Dolly Zoom με το οποίο η κάμερα του Mavic κάνει zoom σε ένα αντικείμενο όσο το drone απομακρύνεται από αυτό προς την αντίθετη κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα εφέ "αποπροσανατολισμού", κάτι που έχουμε δει σε πολλές ταινίες του Hitchcock. Όπως και στο Mavic Air, έτσι και στα νέα Mavic 2 η DJI έχει προσθέσει μερικές αυτοματοποιημένες λήψεις Quickshots οι οποίες ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού. Τη διαφορά όμως κάνουν οι αυτοματοποιημένες λήψεις Hyperlapse (Free, Circle, Course Lock και Waypoint), τα αποτελέσματα των οποίων είναι εκπληκτικά, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχο ενός Mavic 2 να δημιουργήσει πανεύκολα εντυπωσιακά hyperlapse, με την επεξεργασία να γίνει στο ίδιο το drone κατά τη διάρκεια της πτήσεις ή αλλιώς...on-the-fly.

Σε αντίθεση με τις φήμες, οι κάμερες και στα δύο drone δεν μπορούν να αφαιρεθούν προκειμένου να αντικατασταθούν με άλλους, κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε σε νεώτερη γενιά. Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό τους, αυτός είναι «πιο αεροδυναμικός» σύμφωνα με την DJI, κάτι που βοηθά στην επίτευξη ταχυτήτων έως 70χλμ/ώρα. Το μέγεθός τους είναι πάντως μεγαλύτερο κάτι που ίσως είναι και ο λόγος για τη μεγαλύτερη αυτονομία η οποία πλέον φτάνει τα 31 λεπτά έναντι του Mavic Pro, ενώ την ίδια στιγμή ο θόρυβος που παράγουν είναι μικρότερος.

content_02ec41b750179990d508e8e28ee82562.jpg.6bc01dbb54c9e62efcaba06a1225498a.jpg

Πιο εξελιγμένο είναι το σύστημα αποφυγής εμποδίων που πλέον υποστηρίζει 360 μοίρες χωρίς να χρειάζεται το drone να σταματά μόλις εντοπίσει κάποιο. Επίσης η DJI έχει τοποθετήσει ειδικό φωτισμό στο κάτω μέρος των drone για πιο εύκολες προσγειώσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Οι τιμές των δύο drone έχουν οριστεί στα $1499 για το Mavic 2 Pro και στα $1249 για το Mavic 2 Zoom. Όπως πάντα η DJI διαθέτει και το Fly More Kit με δύο επιπλέον μπαταρίες, προπέλες και βάση φόρτισης πολλαπλών μπαταριών, με κόστος $319. Είναι διαθέσιμα και τα δύο από σήμερα μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας ενώ στα καταστήματα θα φτάσουν τον επόμενο μήνα.

TechCrunch

  • Like 2