Η πρώτη φωτογραφία του νέου Mavic drone της DJI δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα DroneDJ και όπως όλα δείχνουν είναι αυθεντική.

Από αυτή μπορούμε να εξάγουμε τα πρώτα συμπεράσματα για το τι ετοιμάζεται να αποκαλύψει σύντομα η DJI, με την προγραμματισμένη παρουσίαση της 18ης Ιουλίου να ακυρώνεται για λίγο πιο μετά προκειμένου να τελειοποιηθεί ο αντικαταστάτης του πιο επιτυχημένου drone της κινεζικής εταιρείας. Αρχικά το μέγεθος του drone φαίνεται να παραμένει εν πολλοίς ίδιο αν και με πιο αεροδυναμικό σχήμα, και πάντα με την παρουσία των αναδιπλούμενων πτερυγίων που μειώνουν δραματικά τις συνολικές διαστάσεις όταν είναι κλειστά, κάνοντας τη μεταφορά του εξαιρετικά εύκολη υπόθεση. Η μπαταρία συνεχίζει να βγαίνει από το πάνω μέρος ενώ και το χρώμα είναι σχεδόν ίδιο.

DJI-Mavic-2.jpg.1b38919058203cf5c50f9120427a2bc7.jpg

Το δεύτερο στοιχείο που μπορούμε να εξάγουμε από τη φωτογραφία είναι η ονομασία του drone η οποία είναι Mavic 2, χωρίς την παρουσία της λέξης Pro, κάτι που ίσως φανερώνει τις προθέσεις της DJI για κυκλοφορία δύο μοντέλων. Το κυριότερο νέο χαρακτηριστικό που φαίνεται ότι θα διαθέτει το νέο Mavic, είναι η δυνατότητα αλλαγής του gimbal της κάμερας όπως στο Karma της GoPro, κάτι που θα επιτρέπει την τοποθέτηση διαφορετικών αισθητήρων, ένα καλοδεχούμενο χαρακτηριστικό για τους επαγγελματίες. Στη φωτογραφία κατά πάσα πιθανότητα ο αισθητήρας που βλέπουμε στην κάμερα πάνω στο Mavic 2 έχει μέγεθος 1 ίντσας ενώ στην ίδια φωτογραφία διακρίνεται και ένα δεύτερο gimbal με αισθητήρα μεγέθους πιθανότατα 1/1.7. Ασφαλές στοίχημα παραμένει η δυνατότητα αποφυγής εμποδίων 360 μοιρών, κάτι που υποστηρίζει το μικρότερο μοντέλο, το Mavic Air.

Για την ώρα η DJI δεν έχει ορίσει νέα ημερομηνία για την παρουσίαση με τίτλο "See the Bigger Picture".

DroneDJ

  • Like 3