H Micron Technology, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες την επικείμενη κυκλοφορία ενός νέου μονολιθικού στοιχείου 8Gb DDR3 SDRAM (single-die ή dual-die) που στοχεύει σε απαιτητικά εταιρικά περιβάλλοντα, και είναι κατασκευασμένο με τη λιθογραφία 25nm DRAM που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Με τη τεχνολογία DDR3 να εξακολουθεί να κυριαρχεί στο χώρο των DRAM, στην επιχειρηματική αγορά, η προσθήκη ενός στοιχείου 8Gb θα ενεργοποιήσει οικονομικές, υψηλής χωρητικότητες λύσεις βελτιστοποιημένες να υποστηρίζουν μεγάλης κλίμακας και data-intensive workloads (επιχειρησιακά περιβάλλοντα και κέντρα δεδομένων, για search, κοινωνικά δίκτυα, ανάλυση δεδομένων κ.ά).

 

Το νέο δημιούργημα της Micron έτυχε εξαιρετικά θερμής υποδοχής και από την AMD, η οποία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της δια στόματος του Dhiraj Mallick, Αντιπρόεδρου της εταιρείας και υπεύθυνου του τμήματος AMD Data Center Server Solutions.

Ο SeaMicro SM15000 server της εταιρείας βρίσκεται όπως έγινε γνωστό σε ορισμένα από τα πιο απαιτητικά κέντρα δεδομένων και με την προσθήκη τέτοιας υψηλής χωρητικότητας αρθρωμάτων μνήμης, η AMD θα μπορέσει να επεκτείνει σημαντικά το αποτύπωμα μνήμης, για να ικανοποιήσει τις μεγάλες απαιτήσεις για υψηλή απόδοση και αποδοτικότητα των σύγχρονων μεγάλης κλίμακας κέντρων δεδομένων.

 

Η γκάμα της Micron όσο αφορά στη μνήμη DDR3, περιλαμβάνει μονολιθικά στοιχεία 8Gb single-die και dual-die και 32GB RDIMMs (dual rank), 64GB LRDIMMs, 32GB ECC SODIMMs και 16GB VLP ECC UDIMMs.

 

Link.png Site: TechPowerUp