Με τις φήμες που θέλουν την Apple να ενσωματώνει σύστημα ανίχνευσης της θερμοκρασίας σώματος στα επερχόμενα AirPods να πληθαίνουν, η Honor φαίνεται πως ήθελε να «προλάβει τις εξελίξεις» με τα νέα Earbuds 3 Pro.

Τα νέα true-wireless ακουστικά της Honor ακολουθούν συμβατικό θα λέγαμε σχεδιασμό και συνοδεύονται από μία τυπική θήκη φόρτισης ωστόσο το χαρακτηριστικό που τα καθιστά ξεχωριστά απέναντι στον ανταγωνισμό δεν είναι η πολύ καλή τεχνολογία noise cancelling που διαθέτουν (την δοκιμάσαμε στον χώρο της έκθεσης που ήταν αρκετά θορυβώδης και μείναμε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα), αλλά το σύστημα μέτρησης της θερμοκρασίας σώματος, ένα χαρακτηριστικό που ενδεχομένως να έχει αρκετό νόημα καθώς μπήκαμε στην τρίτη χρονιά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όμως η μέτρηση της θερμοκρασίας -και πιο συγκεκριμένα της υψηλής θερμοκρασίας σώματος σε περίπτωση πυρετού που είναι ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας COVID-19 δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο από τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η προσαρμογή μίας τέτοιας τεχνολογίας σε απλά καθημερινά τεχνολογικά προϊόντα μπορεί επιπλέον να βοηθήσει τους ανθρώπους στην παρακολούθηση της γονιμότητας ή στην παρακολούθηση του ύπνου και για αυτό αποτελεί πεδίο έρευνας για αρκετές σημερινές εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της Apple, τουλάχιστον σύμφωνα με φήμες.

1_mwc_2022_REALME.jpg.0d1fb3e89d293518a7a84e2b9f26727e.jpg

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα νέα ασύρματα ακουστικά Earbuds 3 Pro ενσωματώνουν μία τεχνολογία που συνδυάζει έναν ανιχνευτή θερμοκρασίας με έναν ψηφιακό ελεγκτή και έναν ειδικά ανεπτυγμένο αλγόριθμο που καταφέρνουν να ανιχνεύσουν τη θερμοκρασία με ακρίβεια ±0.3°C  σε ποσοστό 80%. Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία μέτρησης της θερμοκρασίας, αρκούν τρία διαδοχικά «χτυπήματα» με το δάκτυλο στα ακουστικά, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να ειδοποιήσουν τον χρήστη στην περίπτωση που η θερμοκρασία που ανιχνευτεί βρίσκεται εκτός φυσιολογικών ορίων. Εκπρόσωπος της εταιρείας, μας τόνισε, ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη γνωμάτευση ενός γιατρού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το δοκιμάσουμε, κάτι που θα γίνει σε μελλοντικό review.

ergonomic-design.png

  • Like 1