Το κορυφαίο της smartphone, το Honor 10, μας παρουσίασε πριν λίγο σε ευρωπαϊκό έδαφος για πρώτη φορά η Honor και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο. 

Το Honor 10 όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας έρχεται με στόχο να αποτελέσει ένα μοντέρνο και πλήρως ικανό smartphone για τη νεολαία με ανταγωνιστική τιμή για τη μεσαία κατηγορία. Σε ότι αφορά τη μοντέρνα εμφάνιση, αυτή ορίζεται κυρίως από το πίσω μέρος. Εκεί βρίσκουμε την παρουσία τρισδιάστατης γυάλινης πλάτης με ξεχωριστό χρωματισμό όπως το Phantom Blue όπου ανάλογα με τη γωνία από την οποία κοιτάμε τη συσκευή, η επιφάνεια της αλλάζει χρώμα, με διάφορες αποχρώσεις του μπλε να συναντούν αυτές του μοβ. 

Μπροστά, δεσπόζει η μεγάλη οθόνη των 5,84 ιντσών, με τις διαστάσεις όμως της συσκευής να μη ξεφεύγουν εξαιτίας της αναλογίας πλευρών 19:9, μια τακτική που ακολουθούν ολοένα και περισσότεροι android κατασκευαστές. Το ίδιο ισχύει και για την παρουσία εγκοπής (notch) στο πάνω μέρος της οθόνης, με την Honor να επισημάνει ότι αυτό μπορεί να «αφαιρεθεί» μέσα από το μενού για όσους δεν είναι fun του. Η οθόνη πάντως με βάση και την πρώτη μας επαφή με τη συσκευή έχει όμορφα χρώματα, ενώ στηρίζεται στην τεχνολογία LCD IPS και διαθέτει ανάλυση Full HD+.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο ξεχωρίζει το Honor 10 είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων τελευταίας γενιάς, αφού αυτός βρίσκεται κάτω από το ίδιο τζάμι της οθόνης και δουλεύει μέσω υπερήχων. Το ποσοστό ευστοχίας του στις πρώτες μας δοκιμές μας, δεν φτάνει τα επίπεδα άλλων smartphone της Honor και της Huawei όμως δουλεύει ακόμα και με βρεγμένα δάκτυλα. Πάντως η Honor διαθέτει και έναν δεύτερο τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου.

Αν και τιμολογιακά ανήκει στη μεσαία κατηγορία, το Honor 10 ενσωματώνει τεχνικά χαρακτηριστικά που συναντάμε σε πολύ πιο ακριβές συσκευές. Ενδεικτική είναι η παρουσία του Kirin 970 SoC της Huawei, του ίδιου SoC που βλέπουμε στο P20 Pro, με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4GB RAM και 128GB υπεραρκετού αποθηκευτικού χώρου, που δικαιολογεί την απουσία υποστήριξης microSD. Είναι dual sim ενώ η μπαταρία των 3.400mAh υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση.

IMG_20180515_153402.jpg.5567d81475145849ded6bd2bb7f37b4a.jpg

IMG_20180515_153243.jpg.3807e1cf9813c28492b02568b8ded002.jpg

Περνώντας στις κάμερες, δε λείπει η διπλή πρόταση στο πίσω μέρος με αισθητήρες των 16MP (έγχρωμος) και 24MP (μονοχρωματικός) με πολύ καλές επιδόσεις σε λήψεις όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ εξαιτίας του διαφράγματος f/1.8. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει η τρίτη κάμερα για selfies με ανάλυση 24MP, μία από τις μεγαλύτερες που συναντάμε σε smartphone. Για τη λήψη φωτογραφιών, η Honor ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης όπου η κάμερα είναι σε θέση να αναγνωρίσει 500 σενάρια από 22 κατηγορίες, και να βοηθήσει τον χρήστη με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις ανάλογα με την περίπτωση. 

To Honor 10 θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου σε δύο εκδόσεις, με την πρώτη να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 64GB και τιμή €479 ενώ το δεύτερο μοντέλο με 128GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει €529. Στη συσκευασία θα περιλαμβάνονται in-ear ακουστικά της Monster.

  • Like 3