Η παρουσίαση της συσκευής έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου.

Η Honor κυκλοφόρησε μερικές επίσημες φωτογραφίες σε Weibo και Twitter για το επερχόμενο smartphone της σειράς 50. Οι εικόνες εστιάζουν στο πίσω μέρος της συσκευής και την παράσταση κλέβουν οι κάμερες και τα κυκλικά πλαίσια στα οποία είναι τοποθετημένοι οι αισθητήρες. Η σειρά Honor 50 πρόκειται να παρουσιαστεί στις 16 Ιουνίου.

Η σχεδίαση του «διπλού κύκλου» είναι μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση για την επερχόμενη ναυαρχίδα της Honor, σε αντίθεση με τα περισσότερα smartphones που τοποθετούν τους αισθητήρες σε τετράγωνα και ορθογώνια πλαίσια. Πρόκειται επίσης για ένα στυλ που θα χρησιμοποιήσει και η πρώην μητρική εταιρεία της Honor, η Huawei. Η Huawei θα έχει παρόμοια σχεδίαση για την επόμενη ναυαρχίδα της, η οποία παρεμπιπτόντως θα έχει παρόμοια ονομασία, στη σειρά P50. Είναι πιθανό οι δύο εταιρείες να ολοκλήρωσαν τα νέα τους σχέδια πριν η Huawei πουλήσει την Honor στα τέλη του περασμένου έτους. Βέβαια, θα παραμείνει περίεργο το γεγονός να βλέπουμε δύο ανεξάρτητους πλέον κατασκευαστές να κυκλοφορούν δύο εμφανισιακά παρόμοιες συσκευές σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το νέο τηλέφωνο της Honor θα ενσωματώνει στο σύνολο τέσσερις αισθητήρες. Ο πάνω κύκλος φιλοξενεί τη βασική κάμερα η οποία φαίνεται πως διαθέτει μεγάλο φακό. Οι τρεις υπόλοιπες κάμερες βρίσκονται στον δεύτερο κύκλο. Αντίθετα, το P50 της Huawei φαίνεται να έχει τρεις φακούς στον πάνω κύκλο και μία κάμερα με φλας στον κάτω κύκλο.

Η επόμενη ναυαρχίδα της Honor θα εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 778G της Qualcomm, θα υποστηρίζει ταχύτατη φόρτιση στα 100W και θα συνοδεύεται και από μία κυρτή οθόνη (hypercurved). Ενδέχεται να επιστρέψουν και οι υπηρεσίες Google (συμπεριλαμβανομένου και του Google Play Store), σύμφωνα με ένα tweet το οποίο ανέβασε το γερμανικό τμήμα της Honor, αλλά πλέον το έχει διαγράψει. Η Honor εμποδίστηκε να συμπεριλάβει το λογισμικό της Google λόγω κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην πρώην μητρική της εταιρεία τη Huawei, αλλά πιστεύεται πως πλέον η εταιρεία είναι ανεξάρτητη.