Σε μία Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του τμήματος κινητής της Honor, George Zhao στα πλαίσια του Mobile World Congress Shanghai 2019 (MWC), έκανε γνωστό ότι η εταιρεία πρόκειται φέτος να παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με δυνατότητες 5G.

Σύμφωνα με τον George Zhao, το 5G smartphone της Honor θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς. Η Honor, είπε ο κ. Zhao δεν σκοπεύει να παρουσιάσει ένα smartphone του είδους απλώς για να έχει στην γκάμα της μία συσκευή 5G. Αντιθέτως, η Honor λέει είναι αφοσιωμένη αυτή την περίοδο στο να αποφασίσει και να καταλήξει στο είδος της εμπειρίας χρήσης 5G που θέλει να προσφέρει στους καταναλωτές. Ακόμα λοιπόν και με την πρώτη της 5G-based συσκευή, η εταιρεία θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να εξασφαλίσει την μακρόχρονη χρηστικότητα της για όσους την αποκτήσουν. Αυτό ενδεχομένως να είναι και η εξήγηση που η Honor φαίνεται να έχει μείνει λίγο πίσω στο χρονοδιάγραμμα της σε σχέση με άλλους Κινέζους κατασκευαστές smartphones.

Ο George Zhao επίσης ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι ότι θα αργήσουμε να δούμε την υποστήριξη 5G από τα οικονομικότερα smartphones εξαιτίας των χαμηλότερων δυνατοτήτων των system-on-chips που ενσωματώνουν (π.χ με τον συνδυασμό ενός mid-range ή low-end SoC και ενός 5G modem), αφού η συνολική απόδοση της συσκευής θα επηρεαζόταν σημαντικά. Ως εκ τούτου, το πρώτο smartphone της Honor με υποστήριξη 5G θα είναι επιπέδου ναυαρχίδας. Προς το τέλος της Συνέντευξης Τύπου, ο George Zhao είπε ότι εκτιμά ότι μόνο τον πρώτο μήνα –από το λανσάρισμα τους- θα μπορούσαν να πωληθούν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια smartphones 5G, και πως η Κίνα θα αποτελέσει την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το νούμερο των 100 εκατομμυρίων smartphones.

GSMArena