Δύο νέα smartphone παρουσίασε σήμερα η Honor επί ελληνικού εδάφους, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και την ανεξαρτητοποίηση της από τη Huawei αφού πλέον θα λειτουργεί αυτόνομα και «ανταγωνιστικά» και στη χώρα μας όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τα Honor 7X και Honor 9 Lite θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο, με το πρώτο μοντέλο να αποτελεί και το κορυφαίο της εταιρείας εξαιτίας της οθόνης Full View διαστάσεων 5,93 ιντσών και με ανάλυση 1080 x 2160. Με μεταλλική κατασκευή, το Honor 7X ενσωματώνει στο εσωτερικό του το Kirin 659 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4GB μνήμη και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του στον τομέα της φωτογραφίας με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος των 16 και 2MP, ενώ για τις selfies υπάρχει ένα τρίτος αισθητήρας στα 8MP.

Το Honor 9 Lite είναι η πιο νεανική πρόταση της εταιρείας κάτι που αντικατοπτρίζεται στο μοντέρνο σχεδιασμό της συσκευής με διπλό 2.5D γυαλί και εφέ καθρέπτη στο πίσω μέρος όπου γίνεται χρήση ξεχωριστής παλέτας χρωμάτων όπως Sapphire Blue, Glacier Grey και Midnigth Black ανάλογα το μοντέλο.  Ένας ακόμα τομέας που ξεχωρίζει το Honor 9 lite είναι η παρουσία συνολικά 4 καμερών, δύο στο εμπρόσθιο μέρος και δύο στο πίσω, με τον ίδιο συνδυασμό αισθητήρων 13 + 2MP.  Η οθόνη έχει διαστάσεις 5,65 ιντσών, ανάλυσης FHD+, ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε το ίδιο SoC με το Honor 7X, το Kirin 659, με 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου.

Οι τιμές των δύο dual-sim συσκευών με τις οποίες θα διατεθούν στην Ελλάδα έχουν οριστεί στα €249 για το Honor 9 Lite και στα €299 για το Honor 7X.

Στα πλαίσια της παρουσίασης, ο Kim Jin, επικεφαλής της Honor στην περιοχή της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, έθεσε αρκετά ψηλά τον πήχη των στόχων για την Honor, η οποία θέλει να βρεθεί στους 5 κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο έως το 2020 και στο top 3 σε 5 χρόνια.