Ο αισθητήρας θερμοκρασίας υπερύθρων επιτρέπει στο smartphone να ελέγχει τον χρήστη για πυρετό, κάτι που θα μπορούσε να μεταφράζεται σε COVID-19.

Τα smartphone ανέκαθεν ήταν το σύγχρονο gadget που εκτός από μία «απλή» λειτουργία τηλεφώνου ενσωμάτωναν δεκάδες άλλες λειτουργίες όπως κάμερα, αναπαραγωγή μουσικής, GPS, αριθμομηχανή και πολλές άλλες. Η Huawei όμως σκέφτηκε μία λειτουργία που εκτός από χρήσιμη, θα καταστήσει το τηλέφωνο το πιο επίκαιρο smartphone του 2020. Το Honor Play 4 Pro θα διαθέτει και θερμόμετρο.  

Το smartphone της Huawei θα έρχεται με ενσωματωμένο έναν αισθητήρα θερμοκρασίας υπερύθρων που θα μπορεί να μετρήσει τη θερμοκρασία τόσο σε ανθρώπους όσο και αντικείμενα. Σε μία περίοδο όπου η βασική ανησυχία παγκοσμίως είναι ο περιορισμός της πανδημίας, ίσως το Play 4 Pro αποτελέσει το καταλληλότερο smartphone για χρήστες που θα ήθελαν να έχουν έναν πρώιμο δείκτη μόλυνσης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να στοχεύσει το τηλέφωνο στο μέτωπό του, να πατήσει στη σχετική εφαρμογή και έπειτα να λάβει την ένδειξη θερμοκρασίας. Οι έλεγχοι της θερμοκρασίας προφανώς δεν είναι ένας εγγυημένος τρόπος ανίχνευσης του COVID-19, αλλά ο πυρετός είναι ένα από τα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Η χρήση υπέρυθρων θερμομέτρων για τη μέτρηση της θερμοκρασίας χωρίς επαφή έχει γίνει ούτως η άλλως κοινό θέαμα για αρκετές επιχειρήσεις και κρατικούς φορείς παγκοσμίως.

Η Huawei αναφέρει ότι ο αισθητήρας υπερύθρων μπορεί να μετρήσει θερμοκρασίες από -20 έως και 100 βαθμούς Κελσίου. Σε γενικές γραμμές, οι αισθητήρες υπερύθρων δεν έχουν την ίδια ακρίβεια συγκριτικά με μία θερμική κάμερα ενώ καμία συσκευή η οποία μετράει τη θερμοκρασία μίας επιφάνειας, δεν μπορεί να έχει την ίδια ακρίβεια σε σύγκριση όταν αυτή η μέτρηση γίνεται εσωτερικά. Στην πραγματικότητα ένας αισθητήρας υπερύθρων είναι αρκετά φθηνός σαν υλικό και συχνά είναι ήδη ενσωματωμένος σε ένα smartphone είτε για ξεκλείδωμα του κινητού μέσω του προσώπου είτε για διάφορα εφέ κάμερας. Η Huawei όμως, μπόρεσε να αντιδράσει πολύ γρήγορα στην πανδημία, προσφέροντας μία χρήσιμη για την εποχή λειτουργία,

Όπως σχεδόν όλα τα smartphone της Honor, έτσι και το Play 4 Pro είναι σχεδιασμένο να φέρνει μία premium αίσθηση με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας σε πιο προσιτή τιμή. Το τηλέφωνο θα διαθέτει LCD οθόνη 6.57’’ με ανάλυση 2400x1080 pixels, επεξεργαστή Kirin 990 SoC, 8GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 128GB και μπαταρία 4200mAh. Θα ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Android 10 αλλά με την απαγόρευση συνεργασίας με αμερικανικές εταιρίες να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, σημαίνει πως δεν θα έχει υπηρεσίες Google. Το τηλέφωνο πωλείται για την ώρα μόνο στην αγορά της Κίνας με την έκδοση που έχει τη λειτουργία μέτρησης της θερμοκρασίας να κοστίζει $422.

  • Like 1