Μετά από την επίσημη παρουσίασή του στην Κίνα και την Αμερική, το View 20 καταφθάνει και στην Ευρώπη, με την Honor να ανακοινώνει πριν λίγο στο Παρίσι την διάθεση της συσκευής μαζί με τα χαρακτηριστικά και τις τιμές. 

Η Honor ξεκινά δυναμικά τη χρονιά με ένα smartphone που αποτελεί ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η κινεζική εταιρεία, θέλοντας να αποτελέσει μια αξιόπιστη πρόταση απέναντι στον ανταγωνισμό. 

Αρχικά, το View 20 ξεχωρίζει για την εμφάνισή του, όπου στο εμπρόσθιο μέρος κυριαρχεί μία «All-View» οθόνη με διαγώνιο 6.4 ιντσών και Full HD+ ανάλυση αλλά και την υιοθέτηση όχι κάποιας εγκοπής (notch) αλλά μιας μικρής οπής στο αριστερό μέρος διαμέτρου 4.6 χιλιοστών, πίσω από την οποία βρίσκεται η selfie κάμερα των 25 Megapixels με σύστημα φακών με διάφραγμα f/2.0.

Η Honor είναι από τις πρώτες εταιρείες που παρουσιάζουν μοντέλο με In-screen camera όπως λέει η εταιρεία, κάτι που αναμένεται να δούμε από πολλούς κατασκευαστές μέσα στη χρονιά αφού έχει σημαντικά μικρότερο μέγεθος από ένα «notch», με την οθόνη να καταλαμβάνει περίπου το 91% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας. Πάντως όπως διαπιστώσαμε και στη γρήγορη επαφή που είχαμε με τη συσκευή, δημιουργούνται μικρά ζητήματα με συγκεκριμένες εφαρμογές, τα οποία όπως μας ανέφεραν στελέχη της Honor θα εξαλειφθούν στο άμεσο μέλλον. Τα χρώματα της IPS LCD οθόνης είναι πολύ καλά όπως και οι γωνίες θέασης. 

Το View 20 ξεχωρίζει –όπως περιμέναμε αφού δεν παύει να είναι ένα sub-brand της Huawei- και στον τομέα της κάμερας, αφού αποτελεί ένα από πρώτα smartphone που ενσωματώνουν αισθητήρα 48 Megapixels, κατασκευής Sony (ΙΜΧ586) με φίλτρο Quad-Bayer που επιτρέπει το «pixel binning» για υψηλής ποιότητας νυχτερινές λήψεις HDR στα 12 Megapixels. Η κάμερα υποστηρίζει, από άποψης σταθεροποίησης της εικόνας, το σύστημα Honor AIS (ηλεκτρονική σταθεροποίηση με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης). 

IMG_20190108_172135.jpg.898540d57c3a0a989f1f984d39ca89e8.jpg

Παράλληλα η Honor έχει ενσωματώσει και ένα σύστημα με την ονομασία 3D ToF (Time-of-Flight), το οποίο ενεργοποιεί το «3D Shaping» αναλαμβάνοντας μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες όπως την αποφυγή παραμορφώσεων στις φωτογραφίες  «full height» (όταν διακρίνεται όλο το σώμα σε έναν άνθρωπο για παράδειγμα). Παράλληλα είδαμε και ένα ενδιαφέρον demo όπου με τη χρήση ενός εξωτερικού περιφερειακού το τοποθετήσουμε σε σταθερή βάση και σε απόσταση, το View 20 μετατρέπεται σε Kinect, έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίσει τις κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια μας. Είδαμε τη χρήση της τεχνολογίας σε κάποια πρώτα συμβατά παιχνίδια όπως το Dart, με το αποτέλεσμα να κρίνεται…ενδιαφέρον.

view20.jpg.7c318f800030806a1577db3fec71c769.jpg

Στο πίσω μέρος το View 20 κρύβει αρκετές εκπλήξεις, αρχικά με το σχεδιασμό του όπου η Honor έχει χρησιμοποιήσει τεχνική «νανολιθογραφίας» (Aurora Nanotexture) προκειμένου να εμφανίσει ένα ιδιαίτερο μοτίβο που σχηματίζει το γράμμα V. Ανάλογα με την κατεύθυνση που κρατάτε το κινητό, ολόκληρη η πίσω επιφάνεια αλλάζει εμφάνιση, δημιουργώντας ένα θέαμα που δε το συναντάμε συχνά σε smartphones. 

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά επιβεβαιώνουν ότι το Honor View 20 δεν έχει να ζηλέψει πολλά από μια σημερινή ναυαρχίδα, αφού στο εσωτερικό συναντάμε το γνωστό κορυφαίο SoC της HiSilicon, Kirin 980, 6GB ή 8GB μνήμη και 128GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου αλλά και μπαταρία με χωρητικότητα 4.000mAh.

IMG_20190122_161654.jpg.a69361719fabe091c41df849c89958af.jpg

Για να διατηρήσει χαμηλά τη θερμοκρασία λειτουργίας του SoC και να ενεργοποιήσει και λειτουργίες όπως το GPU Turbo 2.0, η εταιρεία έχει προσαρμόσει στην συσκευή ένα προηγμένο σύστημα ψύξης με heatpipes που ονομάζει THE NINELiquid Cooling System. Να αναφέρουμε επίσης τα χαρακτηριστικά Triple-Antenna WiFi, AI Dual-Frequency GPS και Link Turbo. Επίσης, δεν απουσιάζει η θύρα USB Type-C με υποστήριξη SuperCharge (μισή ώρα φόρτιση για το 55%) αλλά και η κλασσική θύρα ακουστικών των 3.5 χιλιοστών. 

H συσκευή τρέχει Android 9.0 Pie σε συνδυασμό με την πλέον σύγχρονη έκδοση του Emotion UI και θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας με τιμές €669 για την έκδοση με τα 6GB RAM /128GB και €759 για την έκδοση με τα 8GB RAM/256GB και τα 256GB. Στην Ελλάδα όπως ενημερωθήκαμε αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου σε μαύρο, κόκκινο και μπλε χρώμα.